Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Με δεύτερο αεροπλανοφόρο οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ισραήλ: «Για να αποτρέψει άλλες δυνάμεις να εμπλακούν στον πόλεμο» - Το USS Dwight D. Eisenhower με την ομάδα μάχης του θα βρεθεί στην Μεσόγειο


 Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, το USS Dwight D. Eisenhower, μαζί με την ομάδα μάχης του καθώς το USS Gerald R. Ford πρόκειται να αφιχθεί εντός των ημερών στο Ισραήλ.

Αν και ο σχεδιασμός είναι να μεταβεί στην Μέση Ανατολή πλέον οι σκέψεις είναι να παραμείνει στην Μεσόγειο μαζί με το Ford.

Και όλα αυτά την στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ ότι με την αποστολή του πρώτου αεροπλανοφόρου θα δοθεί σήμα για σφαγή στην Γάζα!

Το σκεπτικό της ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων, σύμφωνα με αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ που μίλησε στη WSJ, είναι να «αποτρέψει τις περιφερειακές δυνάμεις από το να συμμετάσχουν στον πόλεμο».

Ήδη εξαιτίας της έκρυθμης κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη πιο κοντά στο Ισραήλ, στο οποίο και έχουν δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξη τους.

Το USS Gerald R. Ford με την ομάδα μάχης του αναμένεται να αφιχθεί στο Ισραήλ την Τρίτη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις