Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

«Καρφώνει» Υπουργούς του ο Μητσοτάκης: «Η αλαζονεία είναι ανησυχητική πάθηση», vid - «Ίσως έγιναν κάποιες λάθος επιλογές».


 Με μία διάθεση…«αόριστης αυτοκριτικής», χωρίς να δώσει συγκεκριμένα ονόματα και παραδείγματα, ο πρωθυπουργός παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά τον δεύτερο επεισοδιακό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Έκανε λόγο για «αλαζονεία», φωτογραφίζοντας κυβερνητικά στελέχη που με τη συμπεριφορά τους το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν την κοινή γνώμη:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους συνεργάτες μου ένα μήνυμα σεμνότητας και μετριοπάθειας. Διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι όταν προέρχεσαι από δύο μεγάλες εκλογικές νίκες σε εθνικές εκλογές και υπάρχει ένα πρόβλημα στην αντιπολίτευση, είναι πολύ εύκολο να θεωρήσεις ότι όλα είναι δεδομένα, όλα είναι εύκολα.

Έχω αποφασίσει, ίσως δεν το έκανα -κάνοντας κι εγώ τη δική μου αυτοκριτική- με αυτήν την ένταση στην πρώτη μου θητεία, θέλω να είμαι τόσο αυστηρός με τους συνεργάτες μου όσο είμαι με τον εαυτό μου. Είμαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου και μονίμως προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βάζω τον πήχη πιο ψηλά. Από εκεί και πέρα, σίγουρα υπήρχαν κάποιες άστοχες δηλώσεις. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο έχει αναγνωριστεί.

Γι’ αυτό και τους επαναφέρω (σ.σ. τα στελέχη της ΝΔ) και γι’ αυτό και είπα ότι η αλαζονεία είναι, θα έλεγα, μία πάθηση η οποία είναι πολύ ανησυχητική. Διότι οι πολίτες μπορούν να συγχωρήσουν λάθη αλλά δεν θα σού συγχωρήσουν κακές συμπεριφορές.

Eurokinissi photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις