Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Η ακρίβεια «Χτυπά» και το σουβλάκι: Ο κόσμος πλέον αγοράζει ένα και με το Ζόρι

 


Ένα από τα πιο διαδεδομένα φαγητά στην Ελλάδα, το σουβλάκι, πωλείται πλέον στα 3 – με 3,5 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ένα σκέτο καλαμάκι έχει φτάσει στα 2 ευρώ. Η τιμή του μάλιστα, αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, λόγω της ακρίβειας. Η αυξημένη τιμή του, το καθιστά πλέον ένα όχι και τόσο φθηνό έδεσμα, με τον κόσμο να μην τα αγοράζει με πλειονότητα, όπως άλλοτε, αλλά προτιμά να πάρει ένα, αντί για δύο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ψητοπωλών Αττικής, Νίκο Αγγελοσούλη, ο οποίος τόνισε ότι ο κόσμος πλέον «αδυνατεί να αγοράσει 2 τυλιχτά με γύρο. Αγοράζει ένα σουβλάκι και ένα καλαμάκι».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Open: «Ζούμε μια αναστάτωση από την αρχή του πολέμου. Η ενέργεια έχει διπλασιαστεί, πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς, τα ενοίκια έχουν μεγαλώσει. Δυστυχώς, πλέον δεν ξέρουμε μέρα με τη μέρα τι τιμή θα αντιμετωπίσουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε. Πριν από τον πόλεμο ήξερες μια εβδομάδα πριν πού θα πάει η τιμή, προσαρμοζόσουν. Τώρα με τη μέρα αλλάζουν τα τιμολόγια.

Προ του πολέμου ήταν 2,50 – 2,60 ευρώ το σουβλάκι στο δικό μου ψητοπωλείο. Αυτή τη στιγμή έχει 3 ευρώ για την παραλαβή από το κατάστημα, 3,30 για ντελίβερι. Είναι μια αναμενόμενη αύξηση. Προσπαθούσε να κρατήσουμε εκεί την τιμή, νομίζω πως θα αργήσει να πάει παραπάνω. Δεν υπάρχει μείωση της πελατείας, υπάρχει μείωση στην κατανάλωση. Ο λόγος είναι πως αδυνατεί ο κόσμος να αγοράσει 2 τυλιχτά με γύρο. Αγοράζει ένα σουβλάκι και ένα καλαμάκι. Και εμείς προσπαθούσε να προσαρμοστούμε σε αυτό».

Όπως σημειώνει ο επιχειρηματίας: «Ότι και να γίνει το σουβλάκι θα παραμείνει το πιο φθηνό έδεσμα. Ακόμα θα ανεβεί το κρέας, οι πατάτες έχουν ανέβει, η μαναβική με τις καταστροφές έχει ανέβει. Στο δικό μου κατάστημα προβλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ανέβουν οι τιμές όση αύξηση και να πάρουν τα τιμολόγια».

Από το νέο έτος ωστόσο, ενδεχομένως να δούμε και άλλες αυξήσεις, εάν δεν πέσουν οι τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις