Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

ΕΦΚΑ: Τι αλλάζει για αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα


 Αλλαγές στις παροχές του ΕΦΚΑ, όπως τα έξοδα κηδείας, τα επιδόματα ασθένειας, μητρότητας και αναπηρίας, ετοιμάζουν δυο ομάδες εργασίας που συγκροτήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκου Μηλαπίδη.

Στις αναπηρικές συντάξεις θα επανεξεταστούν οι υπάρχουσες διατάξεις ώστε να θεσπιστούν νέοι ενιαίοι κανόνες απονομής για όλες τις συντάξεις αναπηρίας και τις αντίστοιχες παροχές αναπηρίας που καταβάλλει ο e-ΕΦΚΑ.

Η ομάδα θα παραδώσει πόρισμα με τις προτάσεις της μέχρι 30 Σεπτεμβρίου του 2024, που θα περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση των υφιστάμενων προϋποθέσεων για όλες τις συντάξεις αναπηρίας και αναπηρικών παροχών όλων των Ταμείων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, και την εισήγηση με τις προτεινόμενες αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και χορήγησης των επιδομάτων.

Αντίστοιχα, η δεύτερη ομάδα θα παραδώσει πόρισμα μέχρι τον Ιούνιο του 2024, με προτάσεις για ενιαία ποσά σε μια σειρά επιδόματα όπως ασθένειας, μητρότητας, εργατικού ατυχήματος, έξοδα κηδείας και άλλες παροχές που σήμερα διαφέρουν ανάλογα με το Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις