Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Πέταξε ιστορική «BOMBA» η Άγκυρα για το NATO! (video) - Τέτοιες ενδεχόμενες αποφάσεις δεν αποκλείεται να βάλουν «φωτιά» στην περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Η Τουρκία πέρασε σε άλλο επίπεδο και πλέον δεν απειλεί απλά να πάρει ακόμα περισσότερα όπλα από χώρες εκτός ΝΑΤΟ, αλλά ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, σε μία δήλωση που συζητείται σήμερα εντόνως!

Συγκεκριμένα, ο Ομέρ Τσελίκ σχολίασε την άρνηση της Δύσης για πώληση Eurofighter στην Τουρκία, τονίζοντας πως αν συνεχιστεί αυτή η στάση, τότε δεν πρέπει να εκπλαγεί κανείς αν η χώρα του βγει από το σύστημα του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδεται, ο Τσελίκ σημείωσε:

«Τα επιχειρήματα που προβάλλουν σχετικά με την διαδικασία είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποίησαν για να πουν “όχι” όταν ζητήσαμε την απόκτηση του συστήματος Patriot!

Μην ξεχνάνε λοιπόν ότι η Τουρκία ως κυρίαρχο κράτος εξασφαλίζει και κάνει αυτά που πρέπει για την ασφάλεια της, ενώ ταυτόχρονα ως μέλος της συμμαχίας διασφαλίζει την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και μέσω της γεωστρατηγικής της θέσης κατοχυρώνει και την ασφάλεια της Ευρώπης. Αν η Τουρκία δεν είναι ασφαλής, το ΝΑΤΟ θα έχει μεγάλες ελλείψεις και αδυναμίες! Όταν παρουσιάσαμε τα S-400, μας ρώτησαν “γιατί τα αγοράσατε;”. Εμείς το ζητήσαμε πρώτα από το ΝΑΤΟ και έπρεπε να μας το δώσει. Ποια είναι η αρχή του ΝΑΤΟ; “Ένας για όλους, όλοι για έναν”.

Δεν μας δώσατε και τότε εμείς αγοράσαμε S-400. Μας λένε “δεν μπορείτε να τα αγοράσετε καθώς είστε μέλος του ΝΑΤΟ”. Του απαντήσαμε: “και η Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ έχει S-300” ένα παλαιότερο μοντέλο. “Εκείνο είναι διαφορετικό”, είπαν.

(…) Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος διπλωματίας, όμως δεν είναι ένα κράτος που υποκύπτει σε εκβιασμό.

Έτσι, αναφορικά με τα Eurofighter αφού μας βάζουν εμπόδια, μην μας πουν μετά “βγήκατε εκτός συστήματος της Δύσης και του ΝΑΤΟ”. Ας κάτσουν και ας δώσουν μια θετική απάντηση στα αιτήματα της Τουρκίας…».

Δείτε το βίντεο:

photo freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις