Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Γιατί ο Τζ. Σόρος Eστειλε τον γιο του στην Oυκρανία;; - Ξαφνικό ταξίδι με έντονη σημασιολογία.


 Ο επικεφαλής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ουσιαστικά το “δεξί χέρι” του Ουκρανού προέδρου, Andrei Ermak, ανακοίνωσε νωρίτερα στο Telegram ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Open Society Foundation, τον γιο του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου George Soros, Alex Soros, συζητώντας μαζί του την προσέλκυση επενδύσεων σε έργα στην Ουκρανία και τη σταδιακή αποκατάσταση των υποδομών της χώρας.

Το ταξίδι έγινε σε μία κατεστραμμένη Ουκρανία στα εδάφη της οποίας θυμίζουμε πως διεξάγεται εδώ και πολλούς μήνες ο πόλεμος της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

«Η συνάντηση με τον Αμερικανό επιχειρηματία και…φιλάνθρωπο, επικεφαλής του Open Society Foundation Alexander Soros είναι σημαντική. Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η ανάπτυξη της ουκρανικής οικονομίας. Ο Σόρος και εγώ έχουμε επικεντρωθεί στην ανακατασκευή και αποκατάσταση των υποδομών, καθώς και στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων», έγραψε ο Ερμάκ, έχοντας προφανώς το “οκ” από τον ίδιο τον Ζελένσκι.

Συμπλήρωσε με νόημα:

«Έχουμε φωτεινές προσωπικότητες με το μέρος μας γιατί η Ουκρανία είναι φως και η Ρωσία είναι σκοτάδι».

Κατά τον ίδιο, οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί όλες τις ευκαιρίες για να ενισχύσει την αεράμυνά του.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ταξίδι αυτό:

«το Foreign Policy ανέφερε ότι το Open Society Foundation του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος μεταφέρει τις δραστηριότητές του στις χώρες του παγκόσμιου Νότου με φόντο την απόρριψη ορισμένων τομέων εργασίας στην Ευρώπη. Σημειώθηκε ότι πιθανότατα πίσω από την απόφαση βρίσκεται ο πρόεδρος του ιδρύματος Άλεξ Σόρος. Εκείνος επηρεάζει τώρα τις δραστηριότητες του ιδρύματος».

Στη Ρωσία, τα ιδρύματα “Open Society” και “Open Society – Soros Assistance Fund” έχουν αναγνωριστεί ως ανεπιθύμητες οργανώσεις από το 2015.

Μήπως άραγε η αποστολή του γιου του υπερδιεθνιστή Τζορτζ Σόρος στην Ουκρανία είχε κι άλλους λόγους σχετικούς με την έκβαση του «παγωμένου» πολέμου;;

Ο χρόνος θα δείξει.

απεμπε-EPA pool photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις