Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Έκτακτο: Πόλεμος στο Ισραήλ -Haaretz -Απελευθερώνονται 30 παιδιά και 20 γυναίκες εντός 4 ημερών

 


Πόλεμος στο Ισραήλ: Τριάντα παιδιά, οκτώ μητέρες και άλλες 12 γυναίκες θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους που έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση προς έγκριση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Haaretz.

«Περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τουλάχιστον 13 μητέρες που απήχθησαν μαζί τους από τη Χαμάς» προστίθεται.

Σημειώνεται ότι πιο κοντά από ποτέ σε επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους και ταυτόχρονη κατάπαυση πυρός βρίσκονται Ισραήλ και Χαμάς με τη μεσολάβηση του Κατάρ. Ήδη ορίστηκε υπουργικό συμβούλιο για απόψε στο Τελ Αβίβ. Οι διαπραγματεύσεις είναι στο τελικό στάδιο και από ώρα σε ώρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. Αν και οι μέρες κατάπαυσης αποτελούν μεγάλο «αγκάθι», οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε απελευθέρωση 50 – 100 Ισραηλινών ομήρων, με αντάλλαγμα 300 Παλαιστινίους που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές. Νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είμαστε «πολύ κοντά» στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης ενδεχομένως δεκάδων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις