Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Δίκη Γραικού: Ο γιος όρμησε στον κατηγορούμενο-“Ξέραμε ότι είναι αυτός”, Kατέθεσε η οικογένεια

 


Με τις καταθέσεις των μελών της οικογένειας του θύματος συνεχίστηκε, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το 2016. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 50χρονος έμπορος κρεάτων, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν επιδίωκε τον θάνατο του θύματος ο οποίος επήλθε ύστερα από μεταξύ τους καβγά.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της συζύγου του θύματος, η οποία δεν ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη δικάσιμο.

«Ο σύζυγός μου, μέχρι τελευταία στιγμή, ήλπιζε ότι θα πάρει αυτά τα χρήματα που του χρωστούσε ο κατηγορούμενος. Ήταν οι κόποι μιας ζωής.

Μας χρωστούσε 50-60 χιλιάρικα, μετά τη δέκατη σφαγή σε ένα μήνα. Έγινε καυγάς, ειπώθηκαν κάποια λόγια. Δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τι έγινε».

Ο γιος του θύματος κατέθεσε τα εξής:

«Έγινε (το έγκλημα) για χρηματικές οφειλές του κατηγορούμενου προς τον πατέρα μου. Υπήρχε μια οφειλή 60.000 ευρώ. Ο πατέρας μου, τον επέλεξε γιατί είχε κάποια χρέη και αυτός έδινε και μαύρα λεφτά. Φημολογείται ότι του έδωσε έναν φάκελο με μετρητά αλλά ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που οφειλόταν.

Στις 5 Νοεμβρίου πήγαν στο σφαγείο έσφαξαν, ενώ το απόγευμα έφυγαν. Έπρεπε να γυρίσει στο σπίτι. Μάλλον μίλησαν στο τηλέφωνο και πιστεύω ότι του είπε να τον ακολουθήσει και του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει τα υπόλοιπα χρήματα. Βρέθηκαν στην Μονάδα. Τον σκότωσε γιατί δεν ήθελε να του δώσει τα υπόλοιπα λεφτά. Ο πατέρας μου θα τα διεκδικούσε τα χρήματα όπως και να έχει”.

Ο μάρτυρας επισήμανε για τον κατηγορούμενο ότι “ήταν τραμπούκος. Απειλούσε ανθρώπους και πίεζε καταστάσεις.. Ήταν τσαμπουκάς και έκανε φασαρίες. Οι κάτοικοι της περιοχής, από την αρχή μας έλεγαν ότι αυτός μπορεί να το έκανε… Μας έλεγαν “αφού μπλέξατε αυτόν …””.

Στο τέλος της κατάθεσής του, ο γιος του θύματος όρμηξε προς τον κατηγορούμενο, αλλά συγκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς. “Θα σε κανονίσω. Αφήστε με λίγο μαζί του“, φώναξε πριν απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Ως τρίτη μάρτυρας κατέθεσε η κόρη του θύματος: “Ακούγαμε πληροφορίες εκείνες τις ημέρες και τις δίναμε στην αστυνομία. Ο κατηγορούμενος, ενώ είχε κάνει το έγκλημα μας παρουσίασε πλάστη απόδειξη ότι είχε δώσει τα χρήματα. Ξέρω ότι έπαιρνε τηλέφωνα τον αδελφό μου κατά τη διάρκεια της έρευνας και ότι εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Με τον πατέρα μου ήμουν πολύ κοντά. Από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη ημέρα έλεγα “σίγουρα αυτός το έχει κάνει”. Αυτό έλεγα στη μητέρα μου και στις καταθέσεις μου στην αστυνομία. Δύο – τρεις ημέρες πριν, τους άκουσα να μαλώνουν στο τηλέφωνο. Ο πατέρας μου διεκδικούσε τα χρήματα του” κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η μάρτυρας.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις