Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Ένοπλη επίθεση-«προειδοποίηση» KATA του Μ.Αμπάς: «Γιατί δεν ανοίγει το μέτωπο κατά του Ισραήλ στη Δυτ. Όχθη» (βίντεο) Τραυματίστηκε ο σωματοφύλακάς του - Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ομάδα με την ονομασία «Children of Abu Jandel»


 Το μεσημέρι της Τρίτης (7/11), σημειώθηκε ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και ουσιαστικά ήταν μια επίθεση επιπέδου “η ζωή σου για την συμμετοχή στον πόλεμο στη Γάζα” ή με απλά λόγια να ανοίξει το “μέτωπο” κατά του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ομάδα με την ονομασία «Children of Abu Jandel», αναφέροντας πως είχαν δώσει προθεσμία 24 ωρών στον Αμπάς για αναλάβει δράση αναφορικά με την κατάσταση στη Γάζα και να λάβει μέτρα κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις αναφορές, τραυματίστηκε ένα άτομο, που ήταν ο σωματοφύλακας του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.


Σημειώνεται πως την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλέινκεν πραγματοποίησε μια εκτός προγράμματος επίσκεψη στη Ραμάλα και συναντήθηκε με τον Μαχμούντ Αμπάς.

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στον Λίβανο εξαπέλυσε βολές κατά του Μαχμούντ Αμπάς για δωσιλογισμό, διαμηνύοντας ότι η παλαιστινιακή οργάνωση θα παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας και δεν πρόκειται να δεχτεί μια «κυβέρνηση του Βισύ».

«Σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Χαμάς θα εξαφανιστεί (λέω ότι) θα παραμείνει σταθερά στη συνείδηση (…) του λαού μας και καμία δύναμη στον κόσμο δεν θα μπορεί να την εξαλείψει ή να την περιθωριοποιήσει», είπε ο Ουσάμα Χαμντάν, ο επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ο λαός μας δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να επιβάλουν τα σχέδιά τους που στοχεύουν στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που βολεύει τις ίδιες και τον κατακτητή (σ.σ. το Ισραήλ) και ο λαός μας δεν θα δεχτεί μια νέα κυβέρνηση του Βισύ», συνέχισε, κάνοντας αναφορά στο φιλοναζιστικό καθεστώς της κατεχόμενης Γαλλίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις