Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

«Τα Mαζεύει» ο Κ.Μητσοτάκης για την ακύρωση από Σούνακ της μεταξύς τους συνάντησης: «Ήταν άτυχη στιγμή» – Τι πραγματικά κρύβεται από πίσω;


 Κοινό μυστικό ότι δεν αποτελούσε την πραγματική αιτία ούτε καν την αφορμή η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποβάθμισε το περιστατικό της ακύρωσης της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρ.Σούνακ, κατόπιν απόφασης του δεύτερου.

Συγκεκριμένα είπε «ήταν άτυχη στιγμή» δημιουργώντας απορίες για το τι πραγματικά κρύβεται από πίσω.

Γιατί είναι κοινό μυστικό ότι δεν αποτελούσε την πραγματική αιτία ούτε καν την αφορμή η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σιγά μην εκνευρίστηκαν οι Βρετανοί μετά από 222 χρόνια που ένας Έλληνας πρωθυπουργός θα τους ζητούσε για… πολλοστή φορά τη επιστροφή των Γλυπτών.

Κάθε Έλληνας πρωθυπουργός το κάνει αυτό από τη δεκαετία του ’80 όταν ξεκίνησε αυτό το ζήτημα η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Να σημειωθεί ότι η συνάντηση ΔΕΝ ΘΑ ήταν επίσημη, οπότε η συζήτησή τους θα ήταν καθαρά ιδιωτικού περιεχομένου και μη δεσμευτική!

Ο Κ.Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού ήταν όντως προσβλητική, επέλεξε να «προσποιηθεί» ότι δεν έγινε τίποτα…

«Πρώτη παρατήρηση, θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος, και δεύτερον είχε μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Γιατί η ξαφνική αυτή «υποβάθμιση» του ζητήματος;

Να προστεθεί ότι αντίθετα, με τα ψεύδη που μετέδιδαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν έχει καμία σχέση με τον προεκλογικό αγώνα του Σούνακ η προχθεσινή συμπεριφορά, γιατί οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον Δεκέμβριο του 2024.

Κάτι άλλο έχει συμβεί. Φημολογούνται πολλά

Ότι υπήρξε ενημέρωση της τελευταίας στιγμής του Ρίσι Σούνακ από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για ένα θέμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις