Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη - Δίκη Έμμας: «Είδα έναν άνθρωπο στο παρμπρίζ, ακριβώς σε Mένα μπροστά σαν σκιά», κατέθεσε η συνοδηγός


Με την κατάθεση της μητέρας της Έμμας και της συνοδηγού συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η δίκη για τη φονική παράσυρση με εγκατάλειψη της 21χρονης τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Καμάρας.

Για την υπόθεση κατηγορείται ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές ενώ, με βούλευμα απαλλάχθηκε η 29χρονη (τότε) συνοδηγός.

Αρχικά στο δικαστήριο κατέθεσε η τραγική μητέρα και στη συνέχεια η συνοδηγός.

Θεσσαλονίκη – Μητέρα Έμμας: «Αυτός ο άνθρωπος είχε ένα φονικό όπλο- Καταστράφηκαν οι ζωές όλων μας»

Με την κατάθεση της μητέρας της αδικοχαμένης Έμμας συνεχίστηκε στο κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη φονική παράσυρση ένα χρόνο πριν στη Θεσσαλονίκη, μετά από μια πολύωρη και ψυχοφθόρα για τους γονείς της κοπέλας λόγω της αποχής των δικηγόρων, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thesstoday.gr.

«Το παιδί είχε φύγει από τα Χανιά, έμεινα ξύπνια και της είχα πει μόλις φτάσεις πάρε με τηλέφωνο. Την πήρα εγώ στις 12 το βράδυ μου είπε ότι είχε καθυστέρηση το αεροπλάνο. Γύρω στις 2 το βράδυ ήρθε η αδερφή μου και μου είπε ότι το παιδί είχε ένα ατύχημα με αυτοκίνητο. Πήρα το πρώτο αεροπλάνο και ήρθα» κατέθεσε αρχικά.


Αναφερόμενη για τα όσα έμαθε σχετικά με τις συνθήκες, κατέθεσε: «το παιδί μου πέρασε την Εγνατία και πήγε σε ένα take away στην Καμάρα για να πάρει κεράκια για τα γενέθλια της φίλης της. Μετά ξανά πέρασε την Εγνατία για να πάει στο σπίτι της φίλης της. Μας είπαν ότι ο δράστης έχασε τον έλεγχο του οχήματος νωρίτερα γιατί έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Άκουγαν είπαν έναν τρομακτικό θόρυβο από το όχημα».


«Αφού χτύπησε το παιδί έπεσε σε κάδους. Για να φύγει από το σημείο έκανε όπισθεν και την ξανά χτύπησε. Δεν θέλω να φανταστώ την εικόνα. Υπήρχε συνοδηγός που τα είδε όλα από την αρχή. Το αμάξι ήταν πειραγμένο για να τρέχει. Ο άνθρωπος αυτός είχε στα χέρια του ένα φονικό όπλο» σημείωσε, και συνέχισε απαντώντας σε ερωτήσεις του δικαστηρίου. «Το αυτοκίνητο βρέθηκε κοντά στον κόμβο Ασβεστοχωρίου και έκρυψαν τις πινακίδες. Προηγουμένως είχε ξανά χάσει τον έλεγχο. Έκαναν οτοστόπ στο σημείο και πήγαν να διανυκτερεύσουν σε ένα ξενοδοχείο στο Ωραιόκαστρο. Η συνοδηγός είχε πει πως ήθελε να παραδοθεί αλλά δεν το έκανε».

«Ήθελαν απλά να ξεφύγουν και όχι να βοηθήσουν το παιδί μου. Η δεύτερη κόρη μου ζει μια τρομακτική απώλεια. Σκότωσαν και κατέστρεψαν τις ζωές όλων μας» ολοκλήρωσε η μάρτυρας.

Ξέσπασε η μητέρα της άτυχης Έμμας κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης – «Ντροπή τους»

Την αγανάκτησή της εκφράζει με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της άτυχης Έμμας που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από παράσυρση αυτοκινήτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του παιδιού της είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου διεκόπη για περίπου μία ώρα, καθώς ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, παραιτήθηκε από την εκπροσώπηση του πελάτη του, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Το δικαστήριο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival.gr, αποφάσισε να ορίσει αυτεπάγγελτα συνήγορο υπεράσπισης και τότε ο δικηγόρος φέρεται να επισήμανε ότι μόνο εάν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης του δώσει εγγραφή άδεια, θα μπορεί να παραστεί.

Από την πλευρά τους, οι συγγενείς της Έμμας είναι ιδιαίτερα αγανακτισμένοι καθώς για αυτούς είναι μία άκρως ψυχοφθόρα διαδικασία και το μόνο που επιθυμούν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Κατά την ωριαία διακοπή της δίκης αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης έγγραφης άδειας ή όχι από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος έδωσε την απαιτούμενη άδεια και η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά.

Πάντως, χθες η Κέλλυ Καμπάκη, με μεγάλη αγανάκτηση έγραψε μεταξύ άλλων: “Δολοφονήθηκε το παιδί μας, έχουμε να διαχειριστούμε αυτόν τον αφόρητο πόνο και μας έχουν να τρέχουμε σαν τις μαϊμούδες καθε δυο και τρεις στην άλλη άκρη της Ελλάδας ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ !! Μιλάμε για μια υπόθεση ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ !!!!
Αυτοί οι άνθρωποι .. ΚΑΡΔΙΑ δεν έχουν ;; ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ δεν έχουν .. ΠΑΙΔΙΑ δεν έχουν;;
Ρητορική η ερώτηση .. τα δικά τους παιδιά κοιμούνται στα κρεβάτια τους τα βραδια και όλοι αυτοί κοιμούνται ήρεμοι ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ …
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!“.

Η ανάρτηση της Κέλλυς Καμπάκη

“Θελω να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ που ναι μεν έχει αποχή αλλα μπορούσε να δώσει την άδεια να γίνει το δικαστήριο της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ της Εμμας και
ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ !!
Δολοφονήθηκε το παιδί μας, έχουμε να διαχειριστούμε αυτόν τον αφόρητο πόνο και μας έχουν να τρέχουμε σαν τις μαϊμούδες καθε δυο και τρεις στην άλλη άκρη της Ελλάδας
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ !! Μιλάμε για μια υπόθεση ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ !!!!
Αυτοί οι άνθρωποι .. ΚΑΡΔΙΑ δεν έχουν ;; ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ δεν έχουν .. ΠΑΙΔΙΑ δεν έχουν;;
Ρητορική η ερώτηση .. τα δικά τους παιδιά κοιμούνται στα κρεβάτια τους τα βραδια και όλοι αυτοί κοιμούνται ήρεμοι
ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ …
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!”.

Δείτε την ανάρτησή της

«Δεν είχα καμία εικόνα με την κίνησή της. Απλά την είδα πάνω μου»

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε μετά την κατάθεση της μητέρας στο δικαστήριο η συνοδηγός του οχήματος που παρέσυρε την 21χρονη Έμμα τη στιγμή που αντιλήφθηκε πως η άτυχη κοπέλα χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο που επέβαινε τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου του 2022, στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη.

Η 20χρονη, που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τη βάρυναν βάσει βουλεύματος, κλήθηκε ως μάρτυρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με κατηγορούμενο τον 27χρονο οδηγό του οχήματος για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι γνώριζε τον κατηγορούμενο το τελευταίο διάστημα και εκείνο το βράδυ ο ίδιος προσφέρθηκε να την πάει με το αυτοκίνητό του στα Λαδάδικα, όπου είχε κανονίσει να βγει με τις φίλες της.

«Δεν γνώριζα ότι δεν είχε δίπλωμα. Οδηγούσε μια χαρά, ούτε έτρεχε ούτε πήγαινε σιγά. Το αυτοκίνητο φαινόταν σαν πειραγμένο, από τον θόρυβο το καταλάβαινες», είπε στην αρχή της κατάθεσής της.

«Εγώ μιλούσα με μηνύματα με μια φίλη μου και δεν κοιτούσα γενικά. Στο φανάρι πριν την Καμάρα έκανε ένα πολύ απότομο φρενάρισμα και κατάλαβα ότι το πίσω μέρος του οχήματος έφυγε δεξιά και μετά αριστερά. Είδα έναν άνθρωπο στο παρμπρίζ, ακριβώς σε μένα μπροστά. Ήταν σαν σκιά, απλά χτύπησε και έφυγε. Εγώ δεν ένιωσα να τη χτυπήσαμε και δεύτερη φορά, κατάλαβα μόνο τους κάδους. Δεν έχω καμία εικόνα με την κίνηση της πιο πριν. Απλά την είδα πάνω μου», πρόσθεσε στην κατάθεσή της.

«Όταν φύγαμε άρχισα να παθαίνω κρίση πανικού, σταμάτησε λίγο και μου κρατούσε το χέρι. Εγώ ήθελα πραγματικά να πάω στην κοπέλα αλλά όταν είσαι με έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις, δεν γνωρίζεις τι μπορεί να κάνει. Ήταν και αυτός ταραγμένος. Έτρεχε παραπάνω από πριν ή έτσι μου φαινόταν εμένα από το σοκ. Πήγαμε στο Σέιχ Σου και σταματήσαμε έναν άνθρωπο που μας πήγε στο Ωραιόκαστρο. Ο κατηγορούμενος μου είπε πως θα κάνει αυτό που πρέπει. Την επόμενη μέρα δεν ήθελα καθόλου να βγω από το σπίτι γιατί είδα ότι η κοπέλα είναι πολύ βαριά ενώ ο αυτός μου είπε πως είναι καλά. Φοβήθηκα, για αυτό δεν έφυγα από το ξενοδοχείο», ανέφερε.

Η εξέταση της μάρτυρος θα συνεχιστεί αύριο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα voria.gr


«Πειραγμένο» το αυτοκίνητο που σκότωσε την Έμμα -Έτρεχε με πάνω από 100 χιλιόμετρα κατά την πρόσκρουση

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 22 Νοεμβρίου στην Καμάρα, όταν το όχημα που οδηγούσε ο 27χρονος κινούνταν επί της Εγνατίας. Βάσει του βουλεύματος, το οδόστρωμα ήταν στεγνό, ο τεχνητός φωτισμός επαρκής και η κίνηση των οχημάτων αραιή σε αντίθεση με την κίνηση των πεζών ήταν πυκνή.

Από  την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι αποτελούσε ένα τεχνικά ανασφαλές κι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο όχημα. Ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα που έφτανε τα 104 χλμ/ ώρα ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι 50 χλμ/ ώρα που προβλέπεται για κατοικημένη περιοχή. Όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε την κίνηση της πεζής φοιτήτριας φρενάρισε απότομα και το αυτοκίνητο άρχισε να «σέρνεται» πάνω στο δρόμο, πλαγιολισθένοντας προς τα αριστερά. Στη συνέχεια προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

«Προκειμένου μάλιστα να μην γίνει αντιληπτό ότι ενεπλάκη σε οδικό τροχαίο ατύχημα από το οποίο επήλθε βαρύτατος τραυματισμό άλλους προσώπου, ο πρώτος κατηγορούμενος πραγματοποίησε οπισθοπορεία, τραυματίζοντας εκ νέου την πεζή που κείτονταν στο οδόστρωμα και διέφυγε με ταχύτητα, εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος» αναγράφεται στο βούλευμα ενώ στη συνέχεια παράτησε το όχημα στην περιφερειακή οδό και αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Η 21χρονη Έμμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου απεβίωσε στις 27 Νοεμβρίου 2022 με τους γονείς της να δωρίζουν τα όργανά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις