Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Oι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη Νέο κύκλο περιοδειών ξεκινά ο πρωθυπουργός


Οι διαλυτικές τάσεις που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με το δημοσκοπικό «τσίμπημα» του ΠΑΣΟΚ που τα τελευταία γκάλοπ το φέρνουν στη δεύτερη θέση αναδιαμορφώνουν τη γαλάζια στρατηγική με τον πρωθυπουργό να βάζει στο στόχαστρο τον Νίκο Ανδρουλάκη αποδομώντας τον με επιχειρήματα τις επικρίσεις που δέχεται.

Αυτό διεφάνη χθες στη βουλή, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε τόσο στην δευτερολογία όσο και στην τριτολογία του στη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου στο να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ακολουθώντας την τακτική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο». 

‘Ετσι, συμφώνησε αφενός με τη διαπίστωσή του ότι υπάρχουν «αρνητές» της κλιματικής κρίσης σημειώνοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην «πράσινη μετάβαση» και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και είναι έτοιμη να δεχτεί προτάσεις από την αντιπολίτευση, οι οποίες όμως να είναι ρεαλιστικές και κοστολογημένες.

Πρόσθεσε δε απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «ένας τίτλος δεν είναι σχέδιο» δίνοντας το παράδειγμα την πρότασής του για  «παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας» αλλά και καλώντας τον να απαντήσει εάν πιστεύει ότι: «η χώρα πρέπει να αποκτήσει πυρηνική ενέργεια» απαντώντας στην κριτική που άσκησε για τη χρήση φυσικού αερίου.

Παράλληλα, απαντώντας στην σφοδρή κριτική που δέχεται για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και στις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στον κλάδο, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι συνεπής πολιτικά, καθώς προεκλογικά έλεγε ότι θα μειώσει το τέλος επιτηδεύματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση.

Εγκάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «είναι βολικό να κρύβεστε πίσω από τους λίγους μεγάλους, οι οποίοι πράγματι θα εντοπιστούν, στο μέτρο του εφικτού, αλλά να μην θίγετε αυτούς τους οποίους θεωρείτε τη δική σας πολιτική πελατεία με το να μην γίνεστε δυσάρεστος σε κάποιους, οι οποίοι ενδεχομένως, ναι, θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερο φόρο, διότι αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται να πληρώνουν τον φόρο τον οποίον καταβάλλουν ή μηδενικό φόρο».

Εκτός Μαξίμου

Τις περιοδείες στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στην περιφέρεια ξεκινά εκ νέου ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες να εντάσσουν στον προγραμματισμό του μια εγχώρια περιοδεία το λιγότερο ανά δύο εβδομάδες.

Στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έρχεται σε απευθείας επαφή με τους πολίτες κομίζοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία αλλά και επικοινωνώντας έργα που είτε εγκαινιάζονται είτε δρομολογούνται. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

Στις 10.30 θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Καμένα Βούρλα, ενώ στη συνέχεια στις 12.30 θα κάνει “αυτοψία” στο εργοτάξιο του αυτοκινητοδρόμου Μπράλος- Άμφισσα δίνοντας “σήμα” για τη συνέχιση των μεγάλων έργων υποδομής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις