Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Έχετε «μάτια κυνηγού» αv μπορείτε να εντοπίσετε το ψάρι που κρύβεται σε κοινή θέα

 


Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση είναι μόνο… για δυνατούς παίκτες. Η συνολική μεγαλύτερη εικόνα που μπορούμε να δούμε εδώ είναι κυρίως ασπρόμαυρη, εκτός από μια μικρή κόκκινη καρδιά στο επάνω μέρος της εικόνας. Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση διαθέτει ένα ψάρι που είναι κρυμμένο σε κοινή θέα και μόνο όσοι έχουν την πιο ευκρινή όραση θα μπορέσουν να το βρουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μια λεοπάρδαλη κοιμάται στον κορμό ενός δέντρου, το οποίο έχει χωριστεί σε δύο κατευθύνσεις και η ουρά της κρέμεται στο κάτω μέρος της εικόνας. Στο βάθος διακρίνουμε γρασίδι, σύννεφα και άλλα δέντρα στο βάθος. Τα φύλλα από το δέντρο στο οποίο κοιμάται η λεοπάρδαλη εμφανίζονται στο επάνω τμήμα της εικόνας.

Η ψευδαίσθηση χρησιμοποιεί την έλλειψη χρώματος για να κρύψει το ψάρι, καθώς και τις παρόμοιες γραμμές και σχήματα που εμφανίζονται σε όλη την εικόνα. Αυτοί οι παράγοντες οδηγούν τον εγκέφαλό μας να κάνει υποθέσεις σχετικά με αυτό που βλέπουμε, επειδή ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται πραγματικά τις εικόνες που παίρνουν τα μάτια μας σε λίγο πιο αργά από ό,τι νομίζουμε – μερικές εκατοντάδες χιλιοστά του δευτερολέπτου.

οπτική ψευδαίσθηση

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού και ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε βρει το ψάρι, εδώ είναι μια ένδειξη: επιστρέψτε και εστιάστε στην επάνω δεξιά γωνία της εικόνας. Η απάντηση αποκαλύπτεται παρακάτω, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε αν μαντέψατε σωστά.

Είτε μαντέψατε σωστά πού είναι κρυμμένο το ψάρι είτε όχι, αξίζει να κάνετε τις οπτικές ψευδαισθήσεις και άλλους τύπους παζλ μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας και να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να προάγετε την υγεία του εγκεφάλου σας – προτού το καταλάβετε θα είστε μεταξύ αυτά που μπορούν να λύσουν εγκεφαλικά όπως αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

οπτική ψευδαίσθηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις