Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Στην Αθήνα οι Έλληνες από τη Γάζα: «Έχει vεκρούς παντού - Δεν υπήρχε βενζίνη για να φτάσουμε μέχρι τα σύνορα»


 Έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 3/11, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από τη Γάζα, περνώντας στην Αίγυπτο από τη μεθόριο της Ράφα.

Με πτήση της Αegean αναχώρησαν από το Κάιρο και έφτασαν στην Αθήνα, περιγράφοντας τις στιγμές φρίκης που έζησαν.

«Ξεκινήσαμε χτες από τη Γάζα και φτάσαμε σήμερα. Όσο για την κατάσταση στη Γάζα, μια λέξη θα σας πω: Φρίκη. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι δύσκολα και δυσκολεύομαι να τα περιγράψω.

Εκεί είναι η απόλυτη καταστροφή, δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει τίποτα. Όσο περνούν οι μέρες, τα πράγματα δυσκολεύουν» είπε ο Αλέξανδρος Φαγιάν και συνέχισε: «Έχει νεκρούς παντού. Δεν υπήρχε βενζίνη για να φτάσουμε μέχρι τα σύνορα. Φτάσαμε μέχρι ένα σημείο και μετά με τα πόδια για να σωθούμε. Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε φαγητό.

Τρώγαμε κονσέρβες, ρύζι και ότι άλλο βρίσκαμε. Να ευχαριστήσω την ελληνική πρεσβεία και το προξενείο στο Κάιρο γιατί έκαναν τεράστια προσπάθεια να μας φέρουν εδώ».

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά δεκαέξι άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις