Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ρωσία vs Ισραήλ: Ο Πούτιν βλέπει πολύ καλά τι πάει να γίνει στα Ιεροσόλυμα, vid - Τα πρώτα μηνύματα εστάλησαν ήδη στο Τελ Αβίβ


 Οι Ρώσοι βλέπουν τα σχέδια για διείσδυση των δυτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Τόπων μέσω της συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ και αντιδρούν!!!

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, κατά την διάρκεια της ειδικής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την παλαιστινιο-ισραηλινή κρίση, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για απόλυτη υποκρισία!

Όπως είπε, οι ΗΠΑ μιλούν για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ενώ υπάρχει τεράστια σφαγή αμάχων και πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση!

Μάλιστα, όπως ανέφερε, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το Ισραήλ «δεν έχει δικαίωμα αυτοάμυνας» ως «κατοχική δύναμη» με βάση την συμβουλευτική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του 2004.

Στην συνέχεια ο Νεμπένζια διευκρίνισε ότι η Ρωσία αναγνωρίζει «Το δικαίωμα του Ισραήλ να διασφαλίζει την ασφάλειά του», τονίζοντας την αναγκαιότητα «μιας δίκαιης επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος με βάση τα αναγνωρισμένα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Ο πρεσβευτής Vasily Nebenzia έχει δίκιο όταν δηλώνει ότι το Ισραήλ είναι ένα κατοχικό κράτος, του οποίου η κατοχή της Παλαιστίνης έχει κηρυχθεί παράνομη σε αμέτρητα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», είπε στο Sputnik ο καθηγητής Alfred de Zayas, πρώην Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τη διεθνή τάξη: «Η υποχρέωση του Ισραήλ βάσει της απόφασης 242 του Συμβουλίου Ασφαλείας της 22ας Νοεμβρίου 1967 είναι να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να επιτρέψει την πρακτική εφαρμογή του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του Παλαιστινιακού Λαού, ένα αναφαίρετο δικαίωμα που καθορίζεται στα άρθρα 1,55, Κεφάλαια XI και XII του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών καθώς και στο άρθρο 1 κοινό για το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ICCPR) και του Διεθνούς Συμφώνου για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα (ICESCR).»

Η αντίδραση της Ρωσία δεν είναι τυχαία! Η Μόσχα αντιλαμβάνεται πως το Ισραήλ φέρνει από την πίσω πόρτα το ΝΑΤΟ στην Γάζα και την ευρύτερη περιοχή μια ανάσα από τα Ιεροσόλυμα, πόλη τεράστιας σημασίας για τα διεθνή συμφέροντα (ΕΔΩ).

Για την ώρα τα μηνύματα της Ρωσίας είναι διπλωματικά! Ποιός ξέρει τι θα γίνει στην συνέχεια!

Ειδικά όταν υπάρχουν βίντεο σαν και αυτό με κυβερνητικούς βουλευτές του Νετανιάχου:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις