Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

YEMENH: H στιγμή που οι αντάρτες Xούθι καταλαμβάνουν το πλοίο «Galaxy Leader» στην Ερυθρά Θάλασσα [vid]


 Ένα βίντεο από την στιγμή της «κατάληψης» του πλοίου που ανήκει και σε έναν από τους πιο πλούσιους Ισραηλινούς επιχειρηματίες, τον Αβραάμ Ραμί Ουνγκάρ έδωσαν στην δημοσιότητα οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι κατέλαβαν το πλοίο, όταν αυτό περνούσα από την Ερυθρά Θάλασσα.

«Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ινδία. Σε αυτό επέβαιναν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά κανείς Ισραηλινός. Δεν πρόκειται για ισραηλινό πλοίο», ανακοίνωσε χθες ο Ισραηλινός στρατός.

Το βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι ίδιοι οι αντάρτες, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να «κυνηγήσουν όλα τα ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα».

Με ανακοίνωση του γραφείου του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε με δριμύτητα την επίθεση κατά του πλοίου.

«Το πλοίο που ανήκει σε βρετανική εταιρεία και έχει ναυλωθεί από ιαπωνική εταιρεία, συνελήφθη υπό ιρανικές εντολές από την πολιτοφυλακή Χούθι», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Στο πλοίο επιβαίνουν 25 μέλη πληρώματος διαφόρων εθνικοτήτων, κυρίως ουκρανικής, βουλγαρικής, φιλιππινέζικης και μεξικανικής υπηκοότητας. Κανείς Ισραηλινός δεν βρίσκεται επί του πλοίου. Πρόκειται για μία νέα πράξη της ιρανικής τρομοκρατίας και για ένα ακόμη βήμα στην επίθεση του Ιράν κατά των πολιτών του ελεύθερου κόσμου, με διεθνείς επιπτώσεις στην ασφάλεια των οδών της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Φωτογραφία Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις