Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Πρώτη διαφοροποίηση των 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ψήφισαν παρών σε άρθρα για τα κόκκινα δάνεια


 Την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψαν οι 10 από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα, και σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν το όνομα του νέου φορέα τους.

Κατά την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές της «Ομάδας Αχτσιόγλου» και της «Ομπρέλας», δήλωσαν «παρών». Εξαίρεση αποτέλεσε ο μουσουλμάνος βουλευτής Φερχάτ Οσκιούρ που συντάχθηκε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε.

Νέο κόμμα: Η συνάντηση των «11» στη συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, έδειξε τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα συγκροτήσουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Δευτέρα (4/12), σε εκδήλωση στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Πριν την εκδήλωση και τη συζήτηση, οι αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στη Βουλή, στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σε μία πρώτη «πρόβα» για την ΚΟ τους, φόρεσαν άπαντες σακάκια και κάθισαν μαζί στα έδρανα.

Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi διακρίνεται η Έφη Αχτσιόγλου να κάθεται δίπλα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και η Πέτη Πέρκα δίπλα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Από πίσω κάθονται οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μερόπη Τζούφη και Θεανώ Φωτίου. Απών ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μάλιστα δεν έλειψαν τα χαμόγελα με την Έφη Αχτσιόγλου να εμφανίζεται με αρκετά καλή διάθεση στα φωτογραφικά καρέ:

Στον αντίποδα, «παγωμένη» ήταν η ατμόσφαιρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν περνούσε από δίπλα τους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έλενα Ακρίτα, Όλγα Γεροβασίλη και Νίκος Παππάς δεν έριξαν… βλέμμα στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα που περνούσε δίπλα τους με σφιγμένα χείλη.

 

Καμία διάθεση για επικοινωνία δεν φάνηκε πως είχαν Έφη Αχτσιόγλου και Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις