Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Έκτακτο - Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον άγριο Bασανισμό του χάσκι στην Αράχωβα


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε ο άγριος βασανισμός δεσποζόμενων σκύλου, ράτσας χάσκι στην Αράχωβα.

Η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου αρμόδια για την προστασία των ζώων Αναστασία Μασούρα, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνα προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης του αποτρόπαιου περιστατικού που βασάνισε το ζώο με αιχμηρό αντικείμενο.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, ενώ η κ. Μασούρα ζήτησε άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Αράχωβα: Το ζώο βιάστηκε μέχρι θανάτου

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της -μέχρι θανάτου- κακοποίησης ενός σκύλου χάσκι στην Αράχωβα.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν για το άτυχο ζώο ότι βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και κατέληξε αιμόφυρτο στην αυλή σπιτιού.

Το τραγικό αυτό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (26/11), όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω στην αυλή, καθώς ήθελε να πάει βόλτα.

Ενώ το περίμενε να επιστρέψει, το σκυλάκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τότε, η οικογένεια ξεκίνησε να το ψάχνει μέχρι τα ξημερώματα στους δρόμους.

Μερικές ώρες μετά, το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Το σκυλάκι εντοπίστηκε και με δεμένο το στόμα. Τα τραύματα του Όλιβερ ήταν βαριά και δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ συνεχίζουν να αναζητούνται ο/οι δράστης/ες της αρρωστημένης αυτής πράξης.

Επί του φρικιαστικού αυτού περιστατικού τοποθετήθηκε και η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είμαστε στο ψάξιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περαστικός αυτός που το έκανε, το ζώο δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει έναν άγνωστο άνθρωπο. Ήξερε τους δράστες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις