Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

ΤΩΡΑ Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη

 

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Τουρκία.

Ο κόσμος βγήκε στον δρόμο, καθώς περιμένουν, ούτως ή άλλως, μεγαλύτερο και ισχυρότερο σεισμό την Πόλη, όπως έχουν προειδοποιήσει σεισμολόγοι!

Σεισμολόγοι στην Τουρκία, μάλιστα, υπογράμμισαν ότι θεωρείται σίγουρο πως θα συμβεί -χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν, ωστόσο, το πότε, όπως έχετε διαβάσει σε άρθρα στο ΕΛ, και μάλιστα με ΛΥΓΜΟΥΣ!!!

Ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης (ITU) Γεωλογικής Μηχανικής Prof. Dr Cenk Yaltırak δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ έδινε, παλαιότερα, προειδοποιήσεις κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης στο κανάλι Fox TV .

Υπενθυμίζοντας ότι έχει κάνει τις ίδιες προειδοποιήσεις εδώ και χρόνια, ο καθηγητής είπε:

«Θέλω όλοι να νιώθουν ασφαλείς. Αφήστε τις ανοησίες. Μην ακούτε τους τσαρλατάνους. Δεν κάνουμε καριέρα εδώ. Δεν προσπαθούμε να αναδείξουμε τον εαυτό μας.

Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της φύσης προς εμάς. Η περιοχή του Μαρμαρά αποτελεί το 65% της τουρκικής οικονομίας. Μετακινήστε τα εργοστάσια από εδώ. Μην μεγεθύνετε αυτές τις πόλεις. Μην χτίζετε οργανωμένες βιομηχανικές ζώνες.

Niğde, Kayseri, Kırşehir… Οι εκκενωθείσες επαρχίες της Ανατολίας μας περιμένουν. Ας αυξηθεί ο πληθυσμός αυτών των τόπων στο 1 εκατομμύριο. Η Κωνσταντινούπολη δεν πρέπει να είναι 30 εκατομμύρια, η Προύσα δεν πρέπει να είναι 5 εκατομμύρια. Μην αφήσετε αυτές τις πόλεις να μεγαλώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις