Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Τζό Μπάιντεν: Αποφασισμένος για ολοκαύτωμα πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο; – «Αμερικανικά στρατεύματα ίσως πολεμήσουν ρωσικά στην Ευρώπη» - Θέλει να ολοκληρώσει την αποστολή του

 


Ως εκβιασμό για να στηρίξουν οι Ρεπουμπλικάνοι το οικονομικό πακέτο που προωθεί ο Λευκός Οίκος αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς την Ουκρανία, ερμηνεύουν  πολιτικοί αναλυτές, την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι αν το πακέτο δεν εγκριθεί τότε ίσως χρειαστεί αμερικανικά στρατεύματα να πολεμήσουν ρωσικά στην Ευρώπη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποφασισμένος να προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή, πριν τη λήξη της θητείας του στο Λευκό Οίκο.  

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε την Τετάρτη ότι τα αμερικανικά στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις εάν το Κογκρέσο αποτρέψει την αποστολή περαιτέρω βοήθειας στην Ουκρανία.

Απαίτησε από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να εγκρίνουν το αίτημά του για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια δεκάδων δισεκατομμυρίων για τον Στρατό του Ζελένσκι.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν ένα άλλο σημαντικό πακέτο βοήθειας εκτός και εάν η κυβέρνηση αναλάβει δράση στα νότια σύνορα που είναι διάτρητα, με χιλιάδες μετανάστες να διέρχονται κάθε μέρα.

Όμως ο Μπάιντεν είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δίνουν  στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ένα «δώρο».

«Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο είναι πρόθυμοι να δώσουν στον Πούτιν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να ελπίζει», είπε, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αποστολή βοήθειας θα ενισχύσει τη θέση του Ρώσου προέδρου.

«Η έγκριση όμως  δεν μπορεί να περιμένει», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

«Το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει την συμπληρωματική χρηματοδότηση για την Ουκρανία πριν διακόψει τις εργασίες του για τις διακοπές, ειλικρινά».

 «Είναι σημαντικό να δούμε μακροπρόθεσμα εδώ. Θα συνεχίσει. Το έχει ξεκαθαρίσει», είπε για τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. .

«Αν ο Πούτιν επιτεθεί σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, αν συνεχίσει και μετά επιτεθεί σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, όταν έχουμε δεσμευτεί ως μέλος του ΝΑΤΟ να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ, τότε θα έχουμε κάτι που δεν επιδιώκουμε και που δεν έχουμε σήμερα: αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν τα ρωσικά στρατεύματα ».

Κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι κρατούν «ομήρους» βοήθειας στα σύνορα και ότι είναι πρόθυμοι να «γονατίσουν» τις ουκρανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης

Αλλά άφησε να εννοηθεί ότι ήταν έτοιμος να κάνει μια συμφωνία με τους Ρεπουμπλικάνους, ακόμα κι αν έπρεπε να αποδεχτούν ότι δεν θα πάρουν όλα όσα ήθελαν.

«Αυτό πρέπει να είναι μια διαπραγμάτευση», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις