Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Drones με…«ανθρώπινο εγκέφαλο»! Προσδεθείτε και διαβάστε (video) - Σενάριο άγριας χούντας! Θα εντοπίζουν σχεδόν τους πάντες και τα πάντα...


Eπιστήμονες ανέπτυξαν ένα μικροσκοπικό οργανοειδές που μοιάζει με εγκέφαλο από ανθρώπινα βλαστοκύτταρα, το συνέδεσαν με έναν υπολογιστή και απέδειξαν τις δυνατότητές του ως ένα είδος οργανικού τσιπ μηχανικής μάθησης, δείχνοντας ότι μπορεί να αφομοιώσει γρήγορα την αναγνώριση ομιλίας και τις μαθηματικές προβλέψεις.

Το σύστημα «Brainoware» χρησιμοποιεί μια σφαίρα αυτοοργανωμένων, ζωντανών ανθρώπινων εγκεφαλικών κυττάρων, τοποθετημένων σε ένα τσιπ ηλεκτροδίου!!!!!

Παράλληλα με αυτό, στην Κίνα, μια ομάδα επιστημόνων πέτυχε τον προηγούμενο μήνα, μια σημαντική ανακάλυψη στην τεχνολογία των drone, καθώς, σύμφωνα με το South Shina Morning Post, ανέπτυξαν drone με… «ανθρώπινο εγκέφαλο» μπορεί να συμμετέχει σε ‘ομαδικές συνομιλίες’σαν πραγματικές ανθρώπινες ομάδες.

Πώς γίνεται αυτό;;;

Σμήνη drones φαίνεται να μιλάνε, να συνεργάζονται και να χωρίζουν τα καθήκοντά τους χρησιμοποιώντας ανθρώπινη γλώσσα, διευκολύνοντας τους χειριστές να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των μηχανών. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των drones είναι ο τεχνητός «ανθρώπινος εγκέφαλος» τους, που τους δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα. Αυτή η ικανότητα αναπτύχθηκε με βάση ένα μοντέλο μεγάλης γλώσσας ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται InternLM. Επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ χειριστών και drones, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.

Αυτή η καινοτομία θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες εφαρμογές για την ενίσχυση των περιπολιών ασφαλείας, των επιχειρήσεων διάσωσης από καταστροφές και της εναέριας επιμελητείας!

Και προφανώς θα μπορούν, αν χρειαστεί, να στραφούν εναντίον απείθαρχων πολιτών!

Οι αναφορές λένε ότι ο… «ανθρώπινος εγκέφαλος» βασίζεται σε ένα μοντέλο Κινεζικής γλώσσας ευρύτερου ανοιχτού κώδικα   που αποκαλείται “intern LM”, η οποία αναπτύχθηκε από μια ομάδα ερευνητών στη σχολή “Τεχνητής  Νοημοσύνης Oπτικών και  Hλεκτρονικών στην βορειοδυτική Πανεπιστημιακή Πολυτεχούπολη της επαρχίας Shangi.

Τα drones είναι εξοπλισμένα με πολλαπλούς αισθητήρες και αλγόριθμους, για  την αποφυγή εμποδίων, αναζήτηση χαμηλού υψομέτρου και οπτική τοποθέτηση. Με άλλα λόγια αυτά τα drones, μπορούν να ανιχνεύσουν το περιβάλλον τους από διαφορετικές γωνίες και θέσεις, επιτρέποντάς τους να συλλέγουν δεδομένα  και να εκτελούν εργασίες αποτελεσματικά.

Η Κινεζική κυβέρνηση εργάζεται για την καθιέρωση της ως παγκόσμιου  ηγέτη στην τεχνολογία ανθρωποειδών ρομπότ έως το 2027. Ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργήσει ανθρωποειδή ρομπότ, ικανά να λειτουργούν σε σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες.

photo freepik


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις