Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Γυναίκα διχάζει το διαδίκτυο: «Eκανα τον γάμο μου χωρίς τους γονείς μου επειδή αργούν συνέχεια»


 Έχει διχάσει την κοινότητα των χρηστών στο διαδίκτυο, μία γυναίκα που αποκάλυψε ότι έκανε τον γάμο της χωρίς τους γονείς επειδή είχαν αργήσει.

Η γυναίκα, από τις ΗΠΑ, έγραψε πρόσφατα στο Reddit και εξήγησε ότι οι γονείς της είχαν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της τελετής του γάμου της. Σε μια ανάρτηση με τίτλο «AITA για την έγκαιρη έναρξη του γάμου μου», ανέφερε: «Οι γονείς μου αργούν για τα πάντα. Καθυστέρησαν για τα πάντα, ενώ εγώ μεγάλωσα και αρνούνται να τους νοιάξει που αργούν».

Αρκετοί χρήστες υπερασπίστηκαν την επιλογή της και έτρεξαν να την δικαιολογήσουν, ενώ επέκριναν τους γονείς για την κραυγαλέα περιφρόνησή που έδειξαν στην μεγάλη μέρα του παιδιού τους.

«Δεν τους νοιάζει πόσο ασέβεια είναι προς όλους τους άλλους. Τα μεγαλύτερα αδέρφια μου έχουν προσαρμοστεί σε αυτό σχεδιάζοντας ανάλογα τα προγράμματά τους. Οι γονείς μας εμφανίστηκαν αργά και στους δύο γάμους τους, αλλά αυτό είχε ληφθεί υπόψη και έτσι μπόρεσαν να συμμετάσχουν στους γάμους όπως είχε προγραμματιστεί», ανέφερε η νεόνυμφη.

Και συνέχισε: «Το ίδιο ισχύει και για τις οικογενειακές συναντήσεις που οργανώνονται από οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους γονείς μου. Τα αδέρφια μου σχεδιάζουν ότι θα αργήσουν».

Ωστόσο, εξήγησε ότι η ίδια δεν ήταν ποτέ τόσο ανεκτική όσο τα αδέρφια της. «Πήγα στην άλλη άκρη. Όταν οι γονείς μου άργησαν για την αποφοίτησή μου από το γυμνάσιο, τους είπα ότι δεν θα τους περίμενα ποτέ για οποιαδήποτε εκδήλωση για την οποία είχα εξουσία. Και το έχω τηρήσει», σημείωσε η γυναίκα.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών που διοργάνωσε με τη σύζυγό της. Κανόνισαν και έφαγαν στην καθορισμένη ώρα ενώ οι γονείς της απογοητεύτηκαν που άργησαν στο πάρτι.

Όπως ανέφερε η τελετή του γάμου «πήγε τέλεια» και χρησιμοποίησε τη μεγαλύτερη αδερφή της στην θέση της μητέρας της για το άναμμα των κεριών. Επειδή άργησαν πολύ, έχασαν τα τρία τέταρτα της τελετής και έπρεπε να καθίσουν στο πίσω μέρος της εκκλησίας. Αν και συγκρατούσαν τη στενοχώρια τους καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής προσπάθησαν να τα ψάλουν στην κόρη τους αργότερα.

«Ένας από τους φίλους μου τους φωτογράφισε όταν έμπαιναν στην εκκλησία»

«Ήταν πολύ απογοητευμένοι που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στην τελετή και που έχασαν τόσο πολύ. Ήμουν έτοιμη για αυτό. Είχα έναν από τους φίλους μου να περιμένει και τους τράβηξε τις φωτογραφίες όταν έμπαιναν στην εκκλησία και κάθονταν στο πίσω μέρος. Μου έστειλε τις φωτογραφίες ως κείμενο και ως email», σημείωσε η γυναίκα.

Έτσι έβγαλε το προσκλητήριο του γάμου της και υπέδειξε την ώρα, πριν ρωτήσει ευθαρσώς τους γονείς της πότε εμφανίστηκαν τελικά. Επέμεναν ότι καθυστέρησαν μόνο πέντε λεπτά, αλλά οι χρονικές σημάνσεις από τα γραπτά της μηνύματα απέδειξαν ότι η καθυστέρηση ήταν 35 λεπτών. Ωστόσο οι γονείς της εξακολουθούσαν να της μιλούν άσχημα επειδή δεν τους περίμενε.

Η γυναίκα είχε πλέον βαρεθεί να αντέχει την αργοπορία τους και πλέον τους ξεκαθάρισε: «Τους είπα ότι τα αδέρφια μου μπορούσαν να τους χαϊδέψουν όσο θέλουν. Αλλά για να απολαύσουν τον χρόνο τους μαζί μου θα έπρεπε να μάθουν να είναι συνεπείς».

«Είπαν ότι ήμουν ασεβής και αν δεν μου άρεσε η συμπεριφορά τους, αυτό ήταν αποκλειστικά δικό μου πρόβλημα. Συμφώνησα και είπα ότι θα περνούσα όλο τον χρόνο μου μαζί τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», ανέφερε η νεόνυμφη.

Οι διαφωνίες στο διαδίκτυο

Οι χρήστες του Reddit έσπευσαν να υποστηρίξουν την γυναίκα και να της δώσουν συγχαρητήρια. «Αν θέλουν να αργήσουν σε ένα θεατρικό έργο, στο ραντεβού με τον γιατρό ή οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι στο χέρι τους. Αν επρόκειτο να είναι στην ώρα τους έστω και για ένα πράγμα, θα νόμιζες ότι αυτό θα ήταν ο γάμος του παιδιού τους. Αυτοί ευθύνονται», είπε ένας από τους χρήστες.

«Είμαι στην ώρα μου στο 99% των περιπτώσεων. Έτσι μεγάλωσα, να σέβομαι τον χρόνο και τα προγράμματα των άλλων», ανέφερε άλλος χρήστης. «Αν δεν είναι επειδή ένας αστεροειδής χτύπησε το αυτοκίνητό σας στο δρόμο ή κάτι καταστροφικό, εκμεταλλεύεστε το περιθώριο που σας δίνεται», εξήγησε άλλος χρήστης.

Ένας άλλος επέμεινε: «Έχετε ορίσει και διατηρήσει ξεκάθαρα τις προθέσεις σας και επέλεξαν να συμπεριφέρονται με ασέβεια, όχι μόνο προς εσάς, αλλά προς όλους τους άλλους που κατάφεραν να φτάσουν στην τελετή εγκαίρως. Κρατηθείτε στην θέση σας».

Ωστόσο, δεν ήταν όλοι στο πλευρό της γυναίκας. «Φανταστείτε να είστε αρκετά μικρόψυχοι ώστε να έχετε κάποιον να περιμένει να τους φωτογραφίσει όταν φτάσουν αργά, και μετά να πάτε να τσακωθείτε, με μια πρόσκληση έτοιμη στην τσέπη σας για να αποδείξετε την άποψη σας και να την πείτε στους γονείς σας. Είναι τόσο μικρόψυχο και λυπηρό. Και φυσικά, ασεβές. Η συμπεριφορά τους ήταν κακή, αλλά η δική σου είναι ασυγχώρητη», ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις