Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Φρέντι Μπελέρης: «H Δικαιοσύνη στην Αλβανία υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις» - Το οργισμένο μήνυμα του γιου του


 Την ώρα που η Ελλάδα ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι θα μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λόγω της στάσης της στο θέμα του Φρέντι Μπελέρη, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας ετοιμάζεται να περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή.

Οργισμένος ο γιος του, Πέτρος, μιλάει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής χαρακτηρίζοντας «απολυταρχικό καθεστώς» την κυβέρνηση Ράμα και προαναγγέλλοντας έφεση στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου των Τιράνων, που απέρριψε το αίτημα του πατέρα του για χορήγηση άδειας προκειμένου να ορκιστεί στο αξίωμα που τον εξέλεξαν οι συμπολίτες του. «Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου και στη συνέχεια θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόρριψης του αιτήματος. Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Δεκεμβρίου και αναμένουμε να προχωρήσει η διαδικασία, γιατί συνεχώς η Δικαιοσύνη υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις. Κάθε φορά ο Ράμα παρεμβαίνει με δηλώσεις του και προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους», σημειώνει ο Πέτρος Μπελέρης.

Μονόδρομος το βέτο

Την ίδια ώρα ο γιος του Φρέντι Μπελέρη επισημαίνει ότι η αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την άσκηση βέτο στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας είναι μονόδρομος. «Υστερα από όλο αυτό το διάστημα που ο πατέρας μου βρίσκεται στη φυλακή, είναι μια κίνηση ευθύνης από την πλευρά της Ελλάδας και αναμενόμενη για μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά δεν σέβεται τους βασικούς κανόνες του κράτους δικαίου, το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εδώ και επτά μήνες έχει προφυλακίσει ένα στέλεχος της ελληνικής μειονότητας και η δίωξη εις βάρος του είναι δίωξη εις βάρος όλων των Ελλήνων της Αλβανίας. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα θέλαμε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελλάδα ήταν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους της Αλβανίας σε αυτήν την προοπτική. Δυστυχώς, όμως, η εμπιστοσύνη και η προσπάθεια ανάπτυξης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας φαίνεται ότι από την αλβανική πλευρά  μεταφράστηκαν ως αδυναμία και ανοχή. Τώρα, όμως, κατάλαβαν, πήραν το μήνυμα», λέει ο κ. Μπελέρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις