Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Εξαιρούν το ΤΑΙΠΕΔ από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Kαι του δίνουν ασυλία


 Η τροπολογία κατατέθηκε χθες το βράδυ στις 11 παρά 5, όταν η Βουλή είχε κλείσει

Με τροπολογία της νύχτας η κυβέρνηση εξαιρεί τις συμβάσεις που υπογράφει το ΤΑΙΠΕΔ από τον προσυμβατικό έλεγχο που ασκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο! Επίσης παρέχει ασυλία στα στελέχη του για ότι αποφασίσουν! Κοινώς θα είναι ανεξέλεγκτοι…

Η τροπολογία κατατέθηκε χθες το βράδυ στις 11 παρά 5, όταν η Βουλή είχε κλείσει και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία:

–Εξαιρούνται από προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου συναλλαγές του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.).

-Προβλέπεται ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις παραλείψεις αναφορικά με τις συγκεκριμένες συναλλαγές, παρά για βαρεία αμέλεια και δόλο.

Η κυβέρνηση επικαλείται την ανάγκη για ευελιξία στις αγοραπωλησίες εισηγμένων από το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζοντας ότι οι συναλλαγές στις εισηγμένες αγορές γίνονται με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται αναγκαίος χρόνος για ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών του προσυμβατικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις