Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Αιχμές σε όσους αντιδρούν στην τροπολογία για τους παράνομους Mετανάστες άφησε στη Bουλή η Ντόρα Μπακογιάννη

 «Όλη μου τη ζωή έχω πολεμήσει το λαϊκισμό, θα μου επιτρέψετε να πω ότι ακούω επιχειρήματα που στερούνται αναγνώρισης της σημερινής πραγματικότητας» είπε

Κείμενο Γεώργιος Σαρρής

Υπέρ της τροπολογίας του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη που δίνει τη δυνατότητα σε παράνομους μετανάστες που αποδεδειγμένα έχουν

μέχρι τις 31 Νοεμβρίου 2023 ζήσει στη χώρα μας για τουλάχιστον μια τριετία, να εργαστούν πλέον νόμιμα, τάχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024.

Η πρώην υπουργός άφησε αιχμές σε αυτούς που αντιδρούν επί της συγκεκριμένης τροπολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλη μου τη ζωή έχω πολεμήσει το λαϊκισμό και θα μου επιτρέψετε να πω ότι ακούω επιχειρήματα που στερούνται αναγνώρισης της σημερινής πραγματικότητας.

Η κυβέρνηση έρχεται και λέει ότι κάποιος που είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει νομιμοποιήσει τα χαρτιά του και είτε εργάζεται «μαύρα» είτε έχει ροπή προς την παραβατικότητα είτε ζει από φιλανθρωπίες, έχει δικαίωμα να νομιμοποιηθεί και να δουλέψει, Ο βασικός όρος γι΄ αυτή την νομιμοποίηση είναι εργαστεί, να φέρει δηλαδή το συμβόλαιο εργασίας ή το εργόσημο ώστε να ξέρει και το κράτος ποιος είναι και πού εργάζεται. Υπάρχει όμως και η αντίθετη επιχειρηματολογία, που λέει ότι θα γίνουμε φάρος για να έρθουν κι άλλοι μετανάστες. Δεν μας ρωτάει κανένας αν θα έρθουν άλλοι και αν θα καταφέρουν να μπουν. Έχουμε μια δύσκολη κατάσταση στην Αίγυπτο, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μια κατάσταση απελπισίας σε όλο το περιβάλλον εκεί. Αν έχουμε μείωση ροών το έχουμε καταφέρει ακριβώς λόγω αυτής της πολιτικής με την Τουρκία που επέτρεψε τη συνεργασία να κρατήσουμε τους παραβάτες και εμπόρους ανθρώπινων ψυχών υπό έλεγχο. Μπορούμε να νομιμοποιήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και βοηθούν την ελληνική οικονομία».

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τηρώντας ξεκάθαρα θετική στάση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, πριν 15 χρόνια, όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε έχουν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά, η απάντησή της ήταν αρνητική.

«Και το ψήφισα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Έχω ασχοληθεί σήμερα με το θέμα και ξέρω ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ίσα δικαιώματα, και ναι η ελληνική κοινή γνώμη είναι αντίθετη, αλλά αυτά τα παιδάκια έχουν δικαίωμα να ζήσουν με τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά». Έχω ζήσει τι θα πει να πεθαίνει βιολογικός γονιός και το παιδί να πηγαίνει στη πρόνοια γιατί δεν αναγνωρίζεται ο δεύτερος ως τέτοιος. Ποια είναι η δύναμη της δημοκρατίας; Όχι να κάνει μόνο αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία αλλά να προστατεύεις τα δικαιώματα των λίγων. Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα το κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις