Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Οι Χούθι ετοιμάζονται για πόλεμο με το NATO και επιστρατεύουν χιλιάδες μαχητές – Σε «ασφαλή νερά» η ελληνική φρεγάτα

 Λόγω έλλειψης σύγχρονων αισθητήρων θα πλέει υπό την προστασία των αμερικανικών σκαφών στη δυτική Ερυθρά Θάλασσα

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Οι σιίτες Χούθι ετοιμάζονται για πόλεμο με το ΝΑΤΟ καθώς προχωρούν σε μαζική επιστράτευση κλιμακώνοντας την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ελληνική φρεγάτα που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση Prosperity Guardian θα αναπτυχθεί σε «ασφαλή νερά» καθώς λόγω έλλειψης σύγχρονων αισθητήρων θα πλέει υπό την προστασία των αμερικανικών σκαφών στην δυτική Ερυθρά Θάλασσα.

Συγκεκριμένα επειδή η ελληνική φρεγάτα που θα πάει στην Ερυθρά Θάλασσα, είτε ΜΕΚΟ 200 είτε “S” δεν θεωρείται ότι μπορεί να επιβιώσει από επίθεση των Χούθι, όχι λόγω έλλειψης όπλων αλλά λόγω έλλειψης αισθητήρων που να μπορούν να ανιχνεύσουν μικρά drone επίθεσης ή επερχόμενους πυραύλους και να τους αναχαιτίσουν αποφασίστηκε από το ΝΑΤΟ να κινείται πίσω από τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία στην δυτική Ερυθρά Θάλασσα.

Σε ότι αφορά την επιστράτευση των Χούθι, μπορεί σαν δύναμη κάποιοι στην Δύση να την υποτιμούν αλλά με το οπλοστάσιο που διαθέτουν αποτελούμενο από πυραύλους και drones καμικάζι μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα ειδικότερα σε μία εποχή που οι δυτικές χώρες δείχνουν να έχουν εξαντληθεί οικονομικά.

Άλλωστε το πρόβλημα με τους Χούθι δεν είναι τόσο η αντιμετώπισή τους σε στρατιωτικό επίπεδο (που είναι και αυτό πρόβλημα) όσο το γεγονός ότι μία πολεμική εμπλοκή μαζί τους θα σήμαινε επέκταση του πολέμου στην Γάζα και αλλού.

Που σημαίνει ότι μετά μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές.

Κι όλα αυτά σε μία εποχή που οι ΗΠΑ κάθε τρεις μήνες ψηφίζουν για επέκταση του χρέους τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις