Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Άρχισαν τα όργανα - O Βουλευτής Χρυσομάλλης δήλωσε επιφύλαξη για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο-Απειλές για διαγραφές από κ. Μαρινάκη

 


Απομόνωση Σαμαρά αποφάσισε ο Πρωθυπουργός και κομματική πειθαρχία- Τι θα γίνει όμως αν έρθει και το νομοσχέδιο για τους Γάμους των Ομοφυλοφίλων;

Μετά την προειδοποιητική βολή του υπουργού Θάνου Πλεύρη περί “ κακού νομοσχεδίου” για τους Μετανάστες ένας ακόμη Βουλευτής της κυβέρνησης, δήλωσε επιφύλαξη για αυτό, παρουσιάζοντας μια κατάσταση άρνησης που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα.   

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, από το βήμα της Ολομέλειας, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά δίνει και λάθος μήνυμα.

«Φυσικά, δεν μιλάμε για ελληνοποιήσεις, μιλάμε όμως για νομιμοποιήσεις έστω και μιας φοράς χωρίς δυνατότητα παράτασης. Δεν υπάρχει, όμως, άμεσος λόγος να γίνει αυτό τώρα. Αυτό το μήνυμα είναι ένα λάθος μήνυμα προς όλους τους διακινητές, που πλέον είναι έτοιμοι να ξαναρχίσουν να πιάνουν δουλειά. Γνωρίζετε τι προβλήματα είχε φέρει ειδικά την περίοδο 2015-2019 αυτή η κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες. Εύχομαι να μην είμαστε σε λίγο καιρό εδώ και να συζητάμε εκείνα τα προβλήματα που συζητούσαμε όταν είχε γίνει εκείνη η ανεξέλεγκτη ροή παράνομων μεταναστών», τόνισε ο  κ. Χρυσομάλλης.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέκρινε τον τρόπο που ήρθε, με την έννοια του κατεπείγοντος, η τροπολογία σημειώνοντας δεν το κατανοεί κανείς και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για να γίνει αυτό στον αγροτικό τομέα.

«Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε με ηρεμία, μετά τις γιορτές, να δούμε και νέους τρόπους βελτίωσης του προβλήματος. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η διάταξη θα είναι ακριβώς όπως την είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και θα αφορά μόνο αυτούς που είχαν έρθει με νόμιμες άδειες και νομίζω για να το λέει το εννοεί και θα το δούμε και αποτυπωμένο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι αυτή η διάταξη ούτε λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα και λάθος μήνυμα δίνει. Και πιστεύω να μη χρειαστεί να είμαστε εδώ να ξανασυζητάμε για προβλήματα που θα έχει δημιουργήσει.

Έχω αυτές τις επιφυλάξεις, φυσικά το νομοσχέδιο είναι πάρα πολύ καλό και το στηρίζω, και σε κάθε περίπτωση θα ήθελα και εγώ και οι ανησυχούντες συνάδελφοι να είχαν δοθεί πιο πολλές εξηγήσεις στην Επιτροπή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω να ψηφίσουμε όλοι το νομοσχέδιο και όσον αφορά την τροπολογία πιστεύω να έρθουν και οι υπόλοιπες βελτιώσεις και όλοι θα την ψηφίσουμε», κατέληξε ο κ. Χρυσομάλλης.

“Θα διαγραφεί όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει την τροπολογία για τους μετανάστες”

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο.

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος κ. Π. Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία, γιατί σημασία έχει να εξηγούμε στους πολίτες τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα μιας επιλογής.«Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας. Ο νόμος δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους. Όσο υφίσταται η άδεια εργασίας υφίσταται και η άδεια παραμονής».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, “ την απομόνωση του Αντώνη Σαμαρά αποφάσισε ο πρωθυπουργός,  από την κομματική πειθαρχία που θα ισχύσει για τους υπόλοιπους βουλευτές της Ν.Δ.

Με την κίνηση αυτή θέλει ο ίδιος να καταγραφεί στην κοινή γνώμη ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να λέει ότι θέλει και να διαφοροποιείται όποτε κρίνει αυτός, ενώ όποιος από τους βουλευτές δηλώνει φίλος του και τολμήσει να τον ακολουθήσει  θα υποστεί συνέπειες.

Με αυτό το σχέδιο ο Κ.Μητσοτάκης κλείνει το ζήτημα και το επίμαχο νομοσχέδιο, μόνο που οι αντιδράσεις φουντώνουν και σε περίπτωση που έρθει και ο γάμος των ομοφυλοφίλων, θα έχουμε πιθανόν ακόμα και διαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις