Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε η συγγραφέας Μαριάννα Δήτσα – Ήταν γνωστή ως «Συννεφούλα» - Yπήρξε και σύζυγος του Άγγελου Ελεφάντη, ιδρυτή και διευθυντή του περιοδικού «Ο πολίτης»


 Πέθανε η καθηγήτρια ιταλικής Φιλολογίας και συγγραφέας Μαριάννα Δήτσα, η οποία υπήρξε και σύζυγος του Άγγελου Ελεφάντη, ιδρυτή και διευθυντή του εμβληματικού περιοδικού κοινωνικοπολιτικού στοχασμού της μεταπολίτευσης «Ο πολίτης».

Στον θάνατο της Μαριάννας Δήτσα αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο συγγραφέας, Θωμάς Κοροβίνης.

Η ανάρτηση Κοροβίνη:

«ΑΝΤΙΟ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΑΣ

Μας αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί η εκλεκτή φίλη Μαριάννα Δήτσα, η Μιμίκα μας, η “Συννεφούλα” των εποχών που γεννούσαν τολμηρούς ποιητές, η Θεσσαλονικιά αρχόντισσα που άναβε φωτιές στο διάβα της, πανεπιστημιακός, νεοελληνίστρια, σύντροφος για χρόνια του κορυφαίου διανοούμενου της Αριστεράς Άγγελου Ελεφάντη, ιδρυτή και διευθυντή του εμβληματικού περιοδικού κοινωνικοπολιτικού στοχασμού της μεταπολίτευσης “ο πολίτης”, γενναία γυναίκα, μποέμισσα κι αριστοκράτισσα φίνα.

Αντίο, καλή μου φίλη! Ένα ποτήρι ακόμη ξέχειλο θα στήνω στα γλέντια μου, Μαριάννα μου, για να σε θυμάμαι, στα τσιμπούσια μας και στα μεγαλεία σου, τον καιρό της εκθαμβωτικής σου γοητείας, όταν, φοιτητής σε πρωτογνώρισα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις