Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχει κίνδυνος χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια


 Για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και την διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικτυακά μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο έπειτα από την σημερινή απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας και εξήγησε πως στα 2/3 των τμημάτων των Πανεπιστημίων, «τα πράγματα δουλεύουν κανονικά».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, το πρόβλημα εντοπίζεται στο 1/3 των τμημάτων στα Πανεπιστήμια. «Για αυτόν τον λόγο, έστειλα μία νομικά δεσμευτική εγκύκλιο την περασμένη Παρασκευή, όπου ερμηνεύοντας τον νόμο, ορίζουμε ότι μπορούσαν να γίνουν και ψηφιακές εξετάσεις, για τις οποίες είμαστε έτοιμοι, όπως ήμασταν και την περίοδο του κορονοϊού».

Ο υπουργός Παιδείας παράλληλα, εξέφρασε την χαρά του, σχετικά με την απόφαση των Πρυτάνεων για το «αυτονόητο», όπως είπε. «Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Το χρωστάμε σε κάθε φοιτητή και σε κάθε ελληνική οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί η εξεταστική, όπως προκύπτει και από την σημερινή απόφαση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις