Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Εξαφάνιση εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Στην αντεπίθεση ο σύντροφός της – «Άτομα από το περιβάλλον της παρεμποδίζουν την Eρευνα»


 Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες -με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα-για την εξαφάνιση της 41 ετών εγκύου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Πρωτοχρονιά. Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι αναζητήσεις, ο σύντροφός της καταγγέλλει ότι παραβιάστηκε το σπίτι του.

Η εξαφάνισή της 41 ετών εγκύου, μητέρας κι ενός 13χρονου παιδιού, δηλώθηκε την Τρίτη (2/1), ενώ δύο 24ωρα αργότερα εκδόθηκε και σχετική αγγελία μέσω της υπηρεσίας Missing Alert.

Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς, με την συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, έχουν μπει οι τηλεφωνικές επαφές της αγνοούμενης και τα δύο τελευταία μηνύματα που φαίνεται να είχε στείλει στον σύντροφό της και τη μητέρα της. Από τον πρώτο φέρεται να πήρε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, πριν εξαφανιστεί.

Ήδη ο σύντροφός της έχει δώσει πολύωρη κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ έρευνα διεξήχθη στο σπίτι όπου διέμενε με την 41χρονη και εξετάζεται το κινητό του τηλέφωνο.

Ο ίδιος, κατά πληροφορίες, καταγγέλλει ότι σε χρόνο μεταγενέστερο της επιτόπιας αστυνομικής έρευνας παραβιάστηκε το σπίτι του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, όταν το προηγούμενο 24ωρο επέστρεψε στο σπίτι (παρουσία δικηγόρου και δύο αστυνομικών) για να πάρει κάποια πράγματα -που ενδεχομένως να συνδέονται με την έρευνα- διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, το ίδιο και οι μπαλκονόπορτες, ενώ έλειπαν κάποια αντικείμενα και άλλα είχαν αλλάξει θέση.

Όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το Σάββατο επέστρεψε στο διαμέρισμά του μετά από τις έρευνες της αστυνομίας. Προς μεγάλη του έκπληξη βρήκε την πόρτα ξεκλείδωτη και το φως ανοιχτό, κάτι που του προξένησε μεγάλη έκπληξη, καθώς η αστυνομία, πριν του παραδώσει τα κλειδιά, είχε κλειδώσει το διαμέρισμα και είχε κλείσει όλα τα φώτα.

«Εκτός από αυτό, στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας βρήκαν ένα μπλουζάκι, το οποίο φορούσε η Γεωργία μέσα από το χοντρό φούτερ, το πρωί που εξαφανίστηκε. Το μπλουζάκι αυτό δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα, κατά τη διάρκεια των ερευνών από την αστυνομία. Επίσης γείτονες μου είπαν πως άκουγαν θορύβους μέσα από το διαμέρισμα, σαν κάποιος να ήταν μέσα. Εύχομαι κι ελπίζω να ήταν η Γεωργία, αλλιώς κάποιος έχει τα κλειδιά της», είπε ο σύντροφος της 41χρονης.

Ακόμα πιο περίεργο ήταν το γεγονός ότι όταν η αστυνομία τον συνόδευσε στο διαμέρισμα για να παραλάβει το μπλουζάκι και να το ερευνήσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρήκε την πόρτα του διαμερίσματος κλειδωμένη από μέσα με τον σύρτη.

«Η αστυνομία κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα και βρήκε ανοιχτά τα στόρια της κουζίνας. Κάποιος πέρασε από το διαμέρισμα εκ νέου. Ελπίζω η αστυνομία να βρει ποιος ήταν αυτός», συνέχισε ο σύντροφος της αγνοουμένης.

Ο 40χρονος, υποστήριξε επίσης πως η σύντροφός του δεν είχε κάποια οικονομική εκκρεμότητα, που να γνώριζε ο ίδιος, αν και, όπως είπε, τώρα διαπιστώνει ότι πολλά πράγματα δεν τα γνώριζε.

Άφησε επίσης αιχμές για άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον της συντρόφου του, που σύμφωνα με τον ίδιο, προσπαθούν να μη δώσουν πληροφορίες και παρεμπόδιζουν ουσιαστικά την έρευνα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τι την απασχολούσε τον τελευταίο καιρό, σε τη ψυχολογική κατάσταση βρισκόταν. Είχε πολλές αντιδικίες. Όταν πάρω στα χέρια μου το τηλέφωνό μου θα αποκαλυφθούν πολλά και θα προχωρήσω σε μηνύσεις και αγωγές», είπε ο 40χρονος.

Τέλος αποκάλυψε πως έχει δοθεί εντολή να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών για όλους τους εμπλεκόμενους κι εξέφρασε την ελπίδα η σύντροφός του να είναι ζωντανή και να είναι καλά.

Παράλληλα, περνώντας στην αντεπίθεση τόνισε πως «ακούω πρώτη φορά σε εσάς πως με κατηγορούν στα social για δολοφόνο. Δεν θα δώσω σημασία στην παρούσα φάση. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε που είναι η Γεωργία, κανείς δεν ξέρει αν ζει ή όχι και οποιαδήποτε άλλη υπόνοια… να προσέχουν μη δημιουργήσουν ερωτηματικά και στραφούμε σε αυτούς. Δεν ξέρουμε ακόμη τι γίνεται», ανέφερε ο σύντροφος της 41χρονης.

«Θα κάνω μηνύσεις εκεί που πρέπει και προς πάσα κατεύθυνση. Το σημαντικό είναι πως έχουμε την παρουσία ανθρώπου μετά την έρευνα στο σπίτι. Υπάρχουν μαρτυρίες που ήμουν», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις