Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Κάρπαθος: Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο – H ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη


 Την αποκάλυψη ότι ένα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε μέσα σε ασθενοφόρο κατά την μεταφορά της μητέρας του στο «Έλενα Βενιζέλου» έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Υγείας περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ λόγω των άσχημων καιρικών συνθήκων και την ευτυχή κατάληξη που είχαν οι προσπάθειές τους.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Η προστασία της ανθρώπινης αποτελεί τη βάση του αξιακού κώδικα των ιατρών και των διασωστών του ΕΚΑΒ… ανεξαρτήτως καιρού και συνθηκών… Χθες το βράδυ οι ιπτάμενοι διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, απογειώνονται για Κάρπαθο σχετικά με περιστατικό επίτοκου γυναίκας… το καθήκον προστάζει… παραλαμβάνουν τη γυναίκα… λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών το αεροσκάφος δεν μπορεί να προσγειωθεί ούτε στη Ρόδο ούτε στο Ηράκλειο…

Αναγκαστική κατεύθυνση προς Αθήνα… Έκτακτη προσγείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος! Η ώρα είναι 1:15 τα ξημερώματα και οι ιατροί και νοσηλευτές του Ιατρείου του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο βρίσκονται σε ετοιμότητα για να σταθεροποιήσουν την επίτοκο γυναίκα. Σε ετοιμότητα πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή της προς το Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ». Η επίτοκος σταθεροποιείται στο Ιατρείο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και ξεκινάει η διακομιδή της για το Νοσοκομείο…

10 λεπτά προ της άφιξης… μία μικρούλα… δεν μπορούσε να περιμένει άλλο…Ξεκινάει ο τοκετός μέσα στο ασθενοφόρο! Όλα πάνε καλά! Οι διασώστες και οι ιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν αυτό που είναι εκπαιδευμένοι! 2:10 τα ξημερώματα παραδίδουν στα χέρια των ιατρών του Γ.Ν. Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» ένα υγιέστατο κοριτσάκι!
Συγχαρητήρια σε όλες και όλους, που για μία ακόμη φορά και κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες προασπίστηκαν το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις