Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Βρετανικά MME: Κυκλοφορούν φήμες για θάνατο του Ρώσου Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων -Καμία ανακοίνωση από την Μόσχα


 Ο Γκερασίμοφ δεν έχει εμφανιστεί από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν το βίντεο τον έδειχνε να απονέμει βραβεία σε «στρατιωτικό προσωπικό που διακρίθηκε κατά την απελευθέρωση της Μαρίνκα» στην κατεχόμενη περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει ακόμη, μια σειρά από ανεπιβεβαίωτες φήμες που κυκλοφορούν ότι ο ανώτατος διοικητής του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν , στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, σκοτώθηκε σε επίθεση που έγινε σε στρατιωτικό διοικητήριο στη Κριμαία την Πέμπτη.

Η επίθεση έγινε κοντά στην πόλη Γεβπατόρια, σε δυο ξεχωριστά πλήγματα στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, η οποία προσαρτήθηκε από τον  Βλαντιμίρ. Πούτιν το 2014, όπως αναφέρει η dailymail.co.uk

Μια μεγάλη ροή ασθενοφόρων αναφέρθηκε από τις ουκρανικές πηγές ότι πήγαν και στις δύο τοποθεσίες που έγιναν οι επιθέσεις, και ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ που διορίστηκε από τον Πούτιν δήλωσε: «Ήταν η πιο μαζική επίθεση των τελευταίων ετών».

Ο Γκερασίμοφ δεν έχει εμφανιστεί από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν το βίντεο τον έδειχνε να απονέμει βραβεία σε «στρατιωτικό προσωπικό που διακρίθηκε κατά την απελευθέρωση της Μαρίνκα» στην κατεχόμενη περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έπληξε δύο μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία, σε αυτό που ο διορισμένος από τον Πούτιν κυβερνήτης Mikhail Razvozhayev περιέγραψε ως «τη μεγαλύτερη επίθεση μέχρι σήμερα» στην Κριμαία.

Ο Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσουκ είχε μάλιστα ευχαριστήσει δημοσίως  τους πιλότους και «όλους όσους σχεδίασαν την επιχείρηση για την τέλεια πολεμική εργασία τους » με μήνυμά του στο Telegram.

Ωστόσο, η Ουκρανία δεν ισχυρίστηκε ότι ο 68χρονος Βαλέρι Γκερασίμοφ - ο οποίος είναι επίσης ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Πούτιν - ήταν στο διοικητήριο ή ότι σκοτώθηκε.

Η Nataliya Humenyuk, εκπρόσωπος των νοτίων αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε: «Συλλέγουμε τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν αυτήν τη στιγμή. Μόλις υπάρξει κατάλληλη επιβεβαίωση, θα δημοσιοποιηθούν.

«Προς το παρόν, μπορούμε να δηλώσουμε μόνο αυτό που είναι ήδη γνωστό - το σημείο ελέγχου έχει χτυπηθεί».

Η φήμη για τον θάνατο του Γκερασίμοφ φαίνεται να έχει αρχίσει να κυκλοφορεί μετά από ανάρτηση του ρωσικού καναλιού Telegram που ονομάζεται «Ordinary Tsarism» σε μια ανεπιβεβαίωτη αναφορά.

Έγραφε: «Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος βρισκόταν σε διοικητήριο κοντά στη Σεβαστούπολη τη στιγμή της επίθεσης, σκοτώθηκε στην επίθεση στην Κριμαία».

Στη συνέχεια, το μήνυμα εξαφανίστηκε, με το κανάλι να μην δίνει περαιτέρω στοιχεία για αυτόν τον ισχυρισμό.

Το ουκρανικό κανάλι στο Telegram Crimean Wind ανέφερε: «Τα μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο Βαλέρι Γκερασίμοφπέθανε κατά τη χθεσινή επίθεση στην Κριμαία.

«Είναι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και ο Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

«Προς το παρόν, οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα».

Η RBK-Ukraine ανέφερε: «Σήμερα άρχισαν να διαδίδονται στο Διαδίκτυο πληροφορίες ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλέρι Γκερασίμοφ φέρεται να σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα των χθεσινών επιθέσεων που έγιναν στην Κριμαία».

Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες αποδείξεις ότι ο στρατηγός - εχθρός του σκοτωμένου πολέμαρχου Γιεβγκένι Πριγκόζιν - βρισκόταν στην Κριμαία, ούτε ότι σκοτώθηκε από το χτύπημα που έγινε στην Κριμαία.

Ο Μίκολα Όλεστσουκ φέρεται να είπε: «Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τους πιλότους της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και όλους όσους σχεδίασαν την επιχείρηση για το άψογο μαχητικό τους έργο».

Προειδοποίησε ότι η ρωσική προπαγάνδα μπορεί να δώσει παραπλανητικές αναφορές για τα χτυπήματα που έγιναν.

«Περιμένω την ίδια χαρμόσυνη αναφορά από την εχθρική προπαγάνδα της Σεβαστούπολης και της Yevpatoria στις 4 Ιανουαρίου όπως και σε παλαιότερες διαψεύσεις που κάνει για ουκρανικά χτυπήματα», είπε.

 https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις