Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Άννα Φόνσου για Γιώργο Λαμπάτο: Δεν είναι ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε – Nα ζητήσει βοήθεια από το «Σπίτι του Ηθοποιού»


 Στην εφημερίδα Espresso μίλησε ο Γιώργος Λαμπάτος. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς και στις πολύ κακές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει. Τα όσα είπε προκάλεσαν την αντίδραση της Άννας Φόνσου, η οποία μέσα από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, απεύθυνε δημόσια έκκληση στον ηθοποιό. Μάλιστα, στη συνέχεια η ηθοποιός και ιδρύτρια του οργανισμού «Το Σπίτι του Ηθοποιού», εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί όποιον ηθοποιό αντιμετωπίζει προβλήματα, να έρχεται σε επαφή με το Σπίτι του Ηθοποιού και με το ΣΕΗ.

Αρχικά, η Άννα Φόνσου είπε στο «Πρωινό»: «Δεν ξέρω προσωπικά τον Λαμπάτο, ξέρω ότι είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Αυτό που θέλω να πω και στον Λαμπάτο και στους άλλους ηθοποιούς, ότι «Το Σπίτι του Ηθοποιού» είναι πάντα κοντά τους να τους βοηθήσει.

Αυτό που μου είπαν ότι λέει, ότι δεν έχει να φάει, μπορεί να έρχεται εδώ, να τρώει μεσημέρι-βράδυ παρέα με τους ηθοποιούς. Να κάθεται, αν κάνουμε παραστάσεις να συμμετέχει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω δωμάτιο να τον βάλω να καθίσει».

Ακόμα, εξήγησε ότι: «Αργότερα μπορεί κάτι να αδειάσει, κάνουμε και το δίπλα κτήριο θα έχει και εκεί δωμάτια, μπορεί να καθίσει σε εμάς. Δεν είναι πολύ ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε, δεν έχουνε να φάνε. Δεν είναι καθόλου καλό από την στιγμή που υπάρχει «Το Σπίτι του Ηθοποιού», υπάρχει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Ελλήνων ηθοποιών.

Είμαστε όλοι πρόθυμοι να τους βοηθήσουμε. Εγώ κάθε απόγευμα με ένα συνεργάτη μου τρέχουμε σε ηθοποιούς που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι, να τους πηγαίνουμε φαγητά, να τους περιποιούμεθα υγιεινά, να τους φτιάχνουμε τα σπίτια τους. Δεν είναι ωραίο να βγαίνουν και να ακούει ο κόσμος ότι οι ηθοποιοί, αυτοί οι ιδιαίτεροι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε. Δεν ισχύει αυτό!».

«Λοιπόν, εγώ λέω στον κύριο Λαμπάτο, όποτε θέλει ας έρθει σε επικοινωνία μαζί μου να βρούμε μια λύση για να καλυτερεύσει η ζωή του. Να ζητήσει βοήθεια από «Το Σπίτι του Ηθοποιού» τον συμβουλεύουμε. Βέβαια να έρθει να με βρει», κατέληξε.

Λίγη ώρα αργότερα, η ιδρύτρια του οργανισμού «Το Σπίτι του Ηθοποιού», μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε, κάλεσε όποιον ηθοποιό αντιμετωπίζει προβλήματα, να έρχεται σε επαφή με το Σπίτι του Ηθοποιού και με το ΣΕΗ.

Συγκεκριμένα, η Άννα Φόνσου σε ανακοίνωση που ανήρτησε στα προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Το Σπίτι του Ηθοποιού», αναφέρει: «Ανακοίνωση. Παρακαλούμε όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει προβλήματα, να έρχεται πρώτα σε επαφή με «Το Σπίτι του Ηθοποιού» και με το ΣΕΗ… Δεν είναι σωστό, εφόσον υπάρχουμε εμείς παντού και πάντα για εσάς, να μην γνωρίζουμε τίποτα και να έχει βουίξει το TikTok… Άννα Φόνσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις