Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Ισραηλινή tv: το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στο Ν Λίβανο για ν’ απωθήσει τη Χεζμπολά σε βάθος 10χλμ από σύνορα και να τη στείλει πίσω από ποταμό Λιτάνι. Η Τσαχάλ μεταφέρει μαζικά υλικοτεχνική-λογισμική υποστήριξη στα σύνορα. H Xάγη αποθράσυνε Ισραήλ και τώρα Λίβανος..


 Ισραηλινή tv (i24): το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στο Ν Λίβανο με σκοπό να απωθήσει τη Χεζμπολά σε βάθος 10χλμ από σύνορα και να τη στείλει πίσω από ποταμό Λιτάνι. Η Τσαχάλ μεταφέρει μαζικά υλικοτεχνική-λογισμική υποστήριξη στα σύνορα.

Η σταδιακή αποχώρηση του Ισραηλινού Στρατού από τη Γάζα είναι επίσης σαφής ένδειξη ότι η δεύτερη φάση της σύγκρουσης, δηλ. θα ξεκινήσει ο πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Αυτές τις μέρες, οι ΗΠΑ παραδίδουν τεράστιες ποσότητες όπλων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-35 και ελικοπτέρων Απάτσι.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στο νότιο Λίβανο. «Εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες, το Ισραήλ θα εισβάλει στο νότιο Λίβανο και θα εκτοπίσει τη Χεζμπολάχ πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι. » αναφέρει ο Ισραηλινός ανταποκριτής του i24.

Από το Ισραήλ προκύπτουν αναφορές ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποιούν «μαζική μεταφορά» υλικοτεχνικής-λογισμικής υποστήριξης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

”Αν η απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν τεθεί σε εφαρμογή από διπλωματικά μέσα τότε το Ισραήλ θα εκτοπίσει τη Χεζμπολάχ από το Νότο Λιβάνου πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι που απέχει περίπου 10χλμ από τα λιβανο-ισραηλινά σύνορα. Kι έτσι θα επιτρέψει στην ειρηνευτική δύναμη FINUL να κάνει από κοινού περιπολίες εκεί με λιβανέζικο στρατό ( σσ θα εισβάλει με ειρηνευτικό πρόσχημα παίζοντας χαρτί διάσπασης στο εσωτερικό Λιβάνου προτάσσοντας Λιβανέζικο στρατό που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος έναντι Χεζμπολά που είναι η μόνη στρατιωτικά υπολογίσιμη δύναμη της χώρας των κέδρων). Για να επιτρέψει την επιστροφή 80-100.000 πληθυσμού που έχουν εκτοπιστεί από βορρά..

Δεν ξέρουμε αν θα αποδώσουν οι διπλωματικές προσπάθειες πάντως η Χεζμπολάχ διαμηνύει ότι δεν θα σταματήσει αυτό τον πόλεμο φθοράς στο βόρειο μέτωπο μέχρι να σταματήσει εντελώς η μάχη στη Γάζα. Συνεκτιμηθέντος ότι ούτε το Διεθνές Δικαστήριο απαίτησε από ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί ο πόλεμος φθοράς και δεν αποκλείεται από κάποιο λάθος υπολογισμό της μιας ή άλλης πλευράς να υπάρξει κλιμάκωση και να εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο των 2 πλευρών Ισραήλ και Χεζμπολάχ”.

Νετανιάχου: ”Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης δεν έλαβε απόφαση να σταματήσει τον πόλεμο και συνεχίζουμε να ενεργούμε σύμφωνα με τα συμφέροντά μας”.

Για τη γενίκευση πολέμου την πρωταρχική ευθύνη φέρει πλέον η Χάγη..καθώς αποθράσυνε Ισραήλ και νομιμοποίησε εισβολή κατοχή σε Γάζα.

Σύμφωνα με αναφορές από το λιβανέζικο ΜΜΕ LBCI, ένα αραβικό κράτος που δεν κατονομάζεται έχει διαβιβάσει πληροφορίες στη Χεζμπολάχ αποκαλύπτοντας τα σχέδια του Τελ Αβίβ να πραγματοποιήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις