Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Υπάρχουν «στρατόπεδα καραντίνας» αυτήν τη στιγμή; Άρθρο προκαλεί «σεισμό» πολλών ρίχτερ, vid - Όπως αναφέρουν εναλλακτικά MME στις ΗΠΑ:


 Πριν από δύο χρόνια, η δικηγόρος και συνεργάτης του Brownstone,  Bobbie Anne Flower Cox,  έδωσαν προσοχή σε ένα εκτελεστικό διάταγμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για να επιτρέψει την κατασκευή και την χρήση στρατοπέδων καραντίνας. Η δίκη εναντίον της είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Αποδεικνύεται ότι το πρώτο ομοσπονδιακό στρατόπεδο καραντίνας (δεν λέγεται αυτό φυσικά) ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στην Ομάχα της Νεμπράσκα. Χρησιμοποιήθηκε αμέσως για να στεγάσει Αμερικανούς που είχαν απαχθεί από τις διακοπές τους από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Αυτό γράφτηκε σε ένα  άρθρο στις 26 Ιουλίου 2021  στους  New York Times. 

Μια λαμπερή νέα ομοσπονδιακή εγκατάσταση καραντίνας στην Ομάχα – η πρώτη που κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα – ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, και δέχθηκε 15 Αμερικανούς επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που είχε μολυνθεί από τον… κορωνοϊό.

Δεν είναι μια μεγάλη εγκατάσταση, αλλά ήταν αρκετή για να δώσει στην όλη ιδέα ένα μεγάλο ό

(…)

«Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν την Εθνική Μονάδα Καραντίνας 20 κλινών, την μοναδική ομοσπονδιακή μονάδα καραντίνας του έθνους, και μια μονάδα προσομοίωσης βιοπεριορισμού έξι κλινών για προηγμένη βιωματική εκπαίδευση – το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Βιοπεριορισμού», αναφέρει ο  ιστότοπος  . “Αυτό το κέντρο προσομοίωσης υψηλής πιστότητας περιλαμβάνει ένα εικονικό εργαστήριο και αυτόκλειστο.”

Υπάρχει αυτό το διαφημιστικό βίντεο:

Την ημέρα πριν ανακοινωθούν τα lockdown στις ΗΠΑ σε  συνέντευξη Τύπου του Τραμπ ,  το Esquire  έγραψε ένα  εορταστικό άρθρο  για τις εγκαταστάσεις. Επικεφαλίδα: «Το Esquire έλαβε αποκλειστική πρόσβαση στο μοναδικό ομοσπονδιακό κέντρο καραντίνας και βιοπεριορισμού της χώρας στη Νεμπράσκα. Γνωρίσαμε τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, και είναι τόσο εξαιρετικοί – και τόσο θαρραλέοι».

Ένα άρθρο του Σεπτεμβρίου 2023   λέει ότι το στρατόπεδο εγκρίθηκε από την Διοίκηση Στρατηγικής Ετοιμότητας και Αντίδρασης (ASPR), ένα τμήμα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, το οποίο είχε επίσης δημοσιεύσει ό,τι πιο κοντινό έχουμε σε ένα  σχέδιο πανδημίας στις 13 Μαρτίου. 2020 . . 

Έχοντας περιγράψει όλους τους επιστήμονες και τις νοσοκόμες που εργάζονται εκεί, το  άρθρο του Esquire  τιμά τον ηρωισμό των εργαζομένων. Ο συγγραφέας του άρθρου είναι ο Bronwen Dickey, ο οποίος έκανε μια θητεία ως συνεργάτης δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Duke, το οποίο είχε γίνει κέντρο έρευνας για τον σχεδιασμό της πανδημίας με μια ροή χρηματοδότησης από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. 

«Η Ομάχα επιλέχθηκε για την κατασκευή ενός νέου ομοσπονδιακού κέντρου αντιμετώπισης καταστροφών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα για να βελτιώσει την ικανότητα του έθνους να ανταποκρίνεται σε καταστροφικά γεγονότα όπως πανδημίες, φυσικές καταστροφές ή άμεση επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ένας Τύποςγράφτηκε!

«Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επέλεξε την Ομάχα και τέσσερις άλλες τοποθεσίες. Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη από την αντιπροσωπεία του Κογκρέσου της Νεμπράσκα. Το έργο θα διευθύνεται από το Υπουργείο Άμυνας σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, ενώ άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς περιλαμβάνουν τη Διοίκηση Βετεράνων, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Μεταφορών».

Πού είναι οι άλλες τοποθεσίες; Από όσο μπορούμε να πούμε, είναι  η Πολιτεία της Ουάσιγκτον  (αν και υπάρχει  διαμάχη ),  η Κομητεία Όραντζ, η Καλιφόρνια  («Κέντρο Υγείας»),  το Τενεσί και ένα άλλο που δεν μπορούμε να βρούμε, αλλά σίγουρα περιλαμβάνει την Πολιτεία της Νέας Υόρκης μέχρι τώρα. Καμία δημοτική αρχή δεν θα απέρριπτε προφανώς μια ομοσπονδιακή σύμβαση αξίας εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων. 

Η ιστορία της κατάχρησης της εξουσίας σε περιόδους καραντίνας δίνει αφορμή για ανατριχιαστικές σκέψεις. Άλλωστε, δεν υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ της δύναμης καραντίνας, των στρατοπέδων καραντίνας, των κέντρων κράτησης, των στρατοπέδων εγκλεισμού και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η κρατική εξουσία μπορεί να ονομάζει ένα άτομο ή μια ομάδα ως απειλή, και να πράττει αναλόγως!

Οι πολιτισμένες χώρες δεν το κάνουν αυτό, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς. Αλλά στο ξέσπασμα του τύφου του 1892 στις ΗΠΑ, έγινε σύνηθες να συλλαμβάνονται και να τίθεται σε καραντίνα οποιοσδήποτε μετανάστης από την Ρωσία, την Ιταλία ή την Ιρλανδία, ακόμη και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας. Το 1900, το Συμβούλιο Υγείας του Σαν Φρανσίσκο έθεσε σε καραντίνα 25.000 Κινέζους κατοίκους και τους έκανε μια επικίνδυνη ένεση για να αποτρέψει την εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης. Οι φόβοι για το AIDS στα τέλη της δεκαετίας του 1980 οδήγησαν σε εκκλήσεις για σύλληψη Μεξικανών μεταναστών για την πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας.

Δεν υπήρχε ομοσπονδιακή εξουσία καραντίνας από την ίδρυση μέχρι τον Νόμο για τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας του 1944, που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου για λόγους που δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει. Η διατύπωση του άρθρου 361 είναι  αρκετά ασαφής  ώστε να ερμηνεύεται προς πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Το CDC  επικαλέστηκε και αυτόν τον νόμο  για να υπερασπιστεί την εντολή του για μάσκα μεταφοράς. 

Πιο πρόσφατα, στην εποχή μας, οι ΗΠΑ επέβαλαν ουσιαστικά σε καραντίνα κατ’ οίκον σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού! Καλλιτέχνες, διακομιστές, πάστορες και εκατομμύρια άλλοι απλώς έμειναν χωρίς δουλειά και εισέπρατταν απλά επιδόματα!

Η δύναμη της καραντίνας, εκτός των ασθενειών, έχει χρησιμοποιηθεί από δεσποτικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να συγκεντρώσουν πολιτικούς εχθρούς με την πιο ασήμαντη δικαιολογία. Ο φόβος της ασθένειας είναι βέβαια η πιο βολική δικαιολογία για όλους!!!

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κατάχρηση. είναι η ίδια η εξουσία. Οι εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται τώρα – που είχαν αναπτυχθεί ευρέως στην  Αυστραλία  κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid – αποτελούν μια προβλέψιμη συνέχεια. Και τι νόημα θα μπορούσε να έχει η κατασκευή και η στελέχωση τέτοιων χώρων εκτός από την χρήση τους; 

 Όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα έχουν έτοιμα πολύ περισσότερα από τα 20 κρεβάτια στις εγκαταστάσεις τους.

Παλιότερο άρθρο: Έπονται ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ! Τι εκτιμούν οι Ρώσοι

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (αγγλικά: Federal Emergency Management Agency, FEMA) αποτελεί τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, που αρχικά δημιουργήθηκε από το Προεδρικό Σχέδιο Αναδιοργάνωσης Νο 3 του 1978 και υλοποιήθηκε από δύο εκτελεστικά διατάγματα, την 1η Απριλίου του 1979.

Ο πρωταρχικός σκοπός του οργανισμού είναι να συντονίζει τις προσπάθειες, σε περίπτωση που έχει συμβεί καταστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξάντληση των πόρων των τοπικών και κρατικών αρχών. Κατά άλλους είναι σε θέση να φέρει χούντα και να επιβάλλει στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων στις ΗΠΑ!!!

Όπως μεταδίδει το Russia Today:

«Η νομοθεσία της FEMA προορίζεται να θεσπιστεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αλλά τι  ακριβώς σημαίνει αυτό, ποιός είναι ο ορισμός της έκτακτης ανάγκης;;;

Χάρτης δείχνει τον τρόπο διαχωρισμού των ΗΠΑ στο γεγονός έκτακτης ανάγκης.

Οι ΗΠΑ θα χωριστούν σε περιφέρειες. Η FEMA και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα έχουν δικαιοδοσία πάνω στο τι συμβαίνει σε αυτά τα μέρη κατά την διάρκεια του χρόνου έκτακτης ανάγκης.

Θα είναι σε θέση να εξαναγκάσουν τους ανθρώπους να μείνουν εκεί ή να τους εμποδίσουν να φύγουν».

Δείτε το βίντεο:

photo freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις