Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Xάρης Bαφειάς: Οι Έλληνες είναι καλοπερασάκηδες. Πάνε για καφέ και δεν έρχονται για δουλειά στα καράβια με 15.000 ευρώ μισθό – ΒΙΝΤΕΟ


 Ο Χάρης Βαφειάς σε συνέντευξή του στο Mononews.gr, μίλησε για την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας και για τα μέλη του πληρώματος στα καράβια, τα οποία, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, δεν έχουν ελληνική καταγωγή.

Τεμπέληδες χαρακτήρισε τους Έλληνες ο Χάρης Βαφειάς

Όπως υπογράμμισε ο εφοπλιστής «εντάξει, δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Όταν εμείς δίνουμε μισθούς που δεν υπάρχουν σε καμία στεριανή επιχείρηση και ο κόσμος δεν πάει στα καράβια, δεν μπορείς να τους πας με το ζόρι».

Αναφέροντας συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, ο Χάρης Βαφειάς επεσήμανε «όταν ο καπετάνιος βγάζει 15.000 ευρώ καθαρά τον μήνα, για 6 μήνες δουλειά και 6 μήνες κάθεται και πληρώνεται, ο μηχανικός βγάζει 13.500 ευρώ… που θα τα βρεις αυτά τα λεφτά σε στεριανή εταιρία; Κι όμως, οι Έλληνες δεν πάνε. Και μετά σου λένε ότι ”δεν έχουμε δουλειές” ή ”είναι χαμηλός ο βασικός μισθός”. Ε τότε ελάτε στα καράβια ρε παιδιά.

Έτσι κι αλλιώς τα καράβια πλέον είναι σαν ξενοδοχεία μέσα».

Αρνητική η άποψη του Χάρη Βαφειά για τους Έλληνες

Ερωτηθείς “γιατί οι Έλληνες δεν πάνε στα καράβια“, σημείωσε «είναι πιο καλοπερασάκηδες οι Έλληνες.


Προτιμάει κάποιος να παίρνει 1.000 ευρώ και να κάθεται στο σπίτι της οικογένειας του και να πηγαίνει για καφέ», ενώ όσον αφορά τους Έλληνες που θέλουν να εργαστούν στη ναυτιλία, αλλά είναι λίγοι και δεν φτάνουν για όλα τα καράβια, σημείωσε «δεν φτάνουν ούτε για το 1/10 των καραβιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις