Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Έγινε γιαγιά σε ηλικία μόλις 52 ετών και είναι έξαλλη – «Zηλεύω τις φίλες μου που έχουν ελεύθερο χρόνο»

 


Την προσωπική ιστορία για τον νέο της ρόλο ως γιαγιά μοιράζεται η Βρετανίδα Shona Sibary, που εξηγεί ότι έγινε έξαλλη όταν έμαθε ότι θα αποκτήσει εγγόνι. Τώρα παραδέχεται ότι ζηλεύει τις φίλες της που έχουν ελεύθερο χρόνο.

«Πριν από λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, η μεγαλύτερη κόρη μου Flo, 24 ετών, ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος και ότι σχεδίαζε να γεννήσει, παρόλο που ήταν σε μια νέα σχέση και δεν είχε δικό της σπίτι», ανέφερε η Shona Sibary.

Και συνέχισε: «Βγαίναμε βόλτα με τον σκύλο και έβρεχε καταρρακτωδώς. Καταλήξαμε να ουρλιάζουμε μεταξύ μας κάτω από ένα δέντρο, με τη Flo να μου λέει ότι δεν ήξερα τίποτα για τη ζωή της και ότι όλα θα πάνε καλά. Καθώς απομακρυνόμουν τρέμοντας και νιώθοντας έξαλλη, προσπάθησα να εντοπίσω τι ακριβώς ήταν αυτό που με ενοχλούσε περισσότερο στην κατάσταση».

Όπως εξηγεί δεν μπορούσε να καταλάβει εάν την ενοχλούσε η νεαρή ηλικία στην οποία η κόρη της επέλεξε να γίνει μητέρα ή το γεγονός ότι πετούσε στα σκουπίδια την ακριβή εκπαίδευση της σε ιδιωτικά σχολεία για να αποκτήσει παιδί. «Στην πραγματικότητα, δεν ήταν τίποτα από τα παραπάνω. Μου πήρε αρκετές εβδομάδες για να εντοπίσω με ακρίβεια τι πραγματικά με ενοχλούσε στην κοιλιά της κόρης μου, που μεγάλωνε. Όταν τελικά το έκανα, δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό φαινόταν καλό για εμένα», είπε η Shona Sibary.

Έχει μία κόρη 14 ετών

«Γιατί αυτό που μισούσα περισσότερο ήταν η διαφαινόμενη προοπτική να γίνω γιαγιά πριν από την ώρα μου, σε ηλικία μόλις 52 ετών. Και, ακόμη περισσότερο, μια γιαγιά που βρισκόταν ακόμη στη δίνη της μητρότητας», σημείωσε η Shona Sibary. Η μικρότερη κόρη της, η Dolly, είναι μόλις 14 ετών. «Κάθε μέρα υπάρχει ένα ακόμα εφηβικό δράμα, αμέτρητες μεταφορές με το αυτοκίνητο ή μια απεγνωσμένη διαδικτυακή αναζήτηση για κάποιο προϊόν TikTok που απλά πρέπει να έχει πριν από την συγκέντρωση μαθητών την επόμενη μέρα. Είναι απολύτως συνταρακτικό», τόνισε η Shona Sibary.

Το πρόβλημα της είναι, όπως ανέφερε, ότι νιώθει πολύ μεγάλη για να μεγαλώσει μία έφηβη αλλά πολύ νέα για να είναι γιαγιά. «Υπάρχουν ελάχιστες στατιστικές που αντιπροσωπεύουν γυναίκες σαν εμένα. Ήμουν η νεότερη μαμά στην τάξη του δημοτικού σχολείου της Flo το 2003 και η μεγαλύτερη στην τάξη της Dolly το 2013. Αν το δεις έτσι, αυτό ήταν αναμενόμενο να συμβεί», ανέφερε η Shona Sibary.

Η προοπτική να έχει μία μέρα για να αφιερώσει στον εαυτό της είναι μακρινή. Αν και αγαπάει τα μωρά και απέκτησε 4 παιδιά αλλά δεν νιώθει συναισθηματικά έτοιμη να λειτουργήσει ως γιαγιά. «Υποψιάζομαι ότι αυτό που σε προετοιμάζει κατάλληλα για να γίνεις γιαγιά είναι μια δεκαετία, όταν όλα τα παιδιά έχουν πετάξει από τη φωλιά, να περιπλανιέσαι με χαρά στους άδειους διαδρόμους του σιωπηλού σπιτιού σου και να σκέφτεσαι: “Δεν είναι υπέροχο; Δεν έχω σκοντάψει σε βρεγμένες πετσέτες ή βρώμικα ρούχα εδώ και μέρες”», υπογράμμισε η Shona Sibary.

Ανέφερε ότι αφού έχεις αρκετό χρόνο στην διάθεση σου και περάσεις χρόνο στα χόμπι σου ή στην γυμναστική τότε μπορείς να σκέφτεσαι την απόκτηση ενός εγγονιού «αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα».

Ζηλεύει τους φίλους της για τον ελεύθερο χρόνο που έχουν

«Αντί να χαίρομαι την ευκαιρία να μπω σε άλλη μια φάση με μωρό δεν μπορώ να αποτινάξω την δυσαρέσκειά μου για το πόσο ταλαιπωρημένη είμαι πάντα. Ήμουν 27 ετών όταν απέκτησα τον Flo, το πρώτο μου παιδί. Από τότε όλος ο τρόπος λειτουργίας μου ήταν να κρατάω άλλους ανθρώπους στη ζωή και να μαζεύω κάλτσες», είπε η Shona Sibary.

Στη συνέχεια όλη η οικογένεια συμβιβάστηκε με την ιδέα της εγκυμοσύνης και αποδέχτηκε την ευτυχή άφιξη. «Η Flo μετακόμισε σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα με τον σύντροφό της, και εγώ έβαλα στην άκρη τις όποιες επιφυλάξεις είχα για χάρη της αγοράς χαριτωμένων βρεφικών ρούχων και της συζήτησης για ονόματα», τόνισε η Shona Sibary.

Ωστόσο αισθάνεται να ζηλεύει τους φίλους της που έχουν ελεύθερο χρόνο τώρα που τα παιδιά τους μεγάλωσαν και έφυγαν από το σπίτι. «Πράγματι, δεν μπορούσα να μην αισθανθώ λίγη ζήλια όταν έβλεπα φίλους που τώρα απολαμβάνουν την άδεια φωλιά με τα παιδιά τους μακριά στο πανεπιστήμιο. Απολαμβάνουν τα χρυσά χρόνια χωρίς παιδιά για να κάνουν κρουαζιέρες στην Κροατία και να ασχοληθούν παρέα με κάποιο χόμπι», ανέφερε η Shona Sibary.

«Το χόμπι μου με τον σύζυγό μου Keith είναι οι απόγονοί μας. Και τώρα η εγγονή μας. Οι διακοπές μόνο για τους δυο μας, τολμώ να πω, η ελευθερία, μοιάζουν πολύ μακρινές», σημείωσε η Shona Sibary.

Η Shona Sibary με τις κόρες της Flo και Fην κόρη της Dolly και την εγγονή της Hallie.
Η Shona Sibary με τις κόρες της Flo και Fην κόρη της Dolly και την εγγονή της Hallie. Πηγή: Daily Mail

Έλεγε ψέματα ότι είναι ενθουσιασμένη που θα γίνει γιαγιά

Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν ξέρει πώς θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες για τον νέο ρόλο της. «Ανησυχώ ειλικρινά ότι μου έχει τελειώσει το συναισθηματικό φάσμα για να νιώσω όλα τα συναισθήματα που υποτίθεται ότι πρέπει να νιώθω. Πρέπει με κάποιον τρόπο να επανεκκινήσω τον προβληματικό σκληρό μου δίσκο, προκειμένου να φορτώσω τα δεδομένα που απαιτούνται για αυτό το επόμενο στάδιο της ζωής μου», ανέφερε η Shona Sibary.

Όπως είπε όταν την ρωτούσαν στον δρόμο αν ήταν ενθουσιασμένη που θα γίνει γιαγιά η ίδια χαμογελούσε και έλεγε ψέματα. «Γιατί η μάλλον ντροπιαστική αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα καθόλου με ανυπομονησία», αποκάλυψε η Shona Sibary.

Αλλά τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εδώ. Η εγγονή της γεννήθηκε λίγες ώρες μετά τα γενέθλια της η Shona Sibary και αυτό δεν ενθουσίασε την νέα γιαγιά. Υποστήριξε ότι δεν ήθελε καθόλου να περνάει τα γενέθλια της σε παιδικά πάρτι αλλά φαίνεται ότι δεν είχε επιλογή.

Όπως λέει αγαπάει και προσέχει την μικρή Hallie αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να συνειδητοποιήσει ότι είναι γιαγιά. Ωστόσο ανακάλυψε ένα μυστικό πλεονέκτημα για τις νεότερες γιαγιάδες, που της ανεβάζει το ηθικό. Όταν βγάζει βόλτα την εγγονή της οι περιστατικοί την περνούν για την μητέρα του μωρού.

Δεν θέλει το μωρό να την λέει γιαγιά

«Υπήρξαν πολλές άλλες απροσδόκητες χαρές. Να βλέπω την κόρη μου να βρίσκει τα πατήματά της ως μητέρα και να θαυμάζω πόσο απίστευτα καλή είναι σε αυτό. Το να βλέπω πόσο χαρούμενη είναι η Hallie γύρω της και πώς όλα τα καλύτερα χαμόγελα προορίζονται για όταν η Flo μπαίνει στο δωμάτιο (πράγμα που, ομολογουμένως, με κάνει να ζηλεύω λίγο)», είπε η Shona Sibary.

Ένα εμπόδιο, όμως, παραμένει. Δεν επιθυμεί να την αποκαλούν γιαγιά«Γελοίο, το ξέρω, αλλά ανυπομονούσα για μια δεκαετία τουλάχιστον να μην προσδιορίζομαι από κάτι άλλο πέρα από αυτό που είμαι. Έχω χάσει ένα κομμάτι του εαυτού μου τα τελευταία 24 χρόνια και θέλω να επανενωθώ με αυτό πριν χαρακτηριστώ ως κάτι άλλο», σημείωσε η Shona Sibary.

Έχει αποφασίσει ότι το μωρό θέλει να την φωνάζει Shozzy, όπως την αποκαλούσαν όλοι οι φίλοι της στο σχολείο την δεκαετία του 1980. «Για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσει γιατί με κάνει να νιώθω και πάλι νέα. Με κάνει να αισθάνομαι – τολμώ να το πω – σαν να μην είμαι καθόλου γιαγιά», είπε η Shona Sibary.

«Και τι το κακό έχει αυτό; Μπορώ απλά να είμαι εκείνη η τρελή κυρία που μπαίνει τακτικά για να προσέχει τα παιδιά. Αυτή που έχει πολύ πλάκα, που της αρέσει να χορεύει γύρω από το τραπέζι της κουζίνας τραγουδώντας δυνατά Τέιλορ Σουίφτ και να πίνει αυτό το πράγμα που βγαίνει από ένα μπουκάλι με την ετικέτα Sauvignon. Ίσως τελικά όλα να πάνε καλά», κατέληξε η Shona Sibary.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις