Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Bουλή: Υπερψηφίστηκαν οι νέοι ποινικοί κώδικες


 Με τις ψήφους μόνο της ΝΔ «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που προβλέπει σειρά αλλαγών στον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο επί της αρχής του κατηγορώντας την κυβέρνηση για ποινικό λαϊκισμό και απαξίωση της επιστημονικής γνώσης, δαιμονοποίηση της αντίθετης άποψης και  καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. 

Κλείνοντας τη θυελλώδη συνεδρίαση ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ότι «η ψήφος όλων θα καταγραφεί και η ελληνική κοινωνία θα γνωρίζει την θέση όλων μας».

Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη «αξίζει τον κόπο να απευθυνθούμε στην κοινωνία με την άποψη ότι όλοι εμείς έχουμε υποχρεώσεις και οφείλουμε να μην κάνουμε κακό στον συνάνθρωπο μας, στους γείτονες μας ή στους ανθρώπους που συναντούμε στους δρόμους και μας είναι άγνωστοι. Να μην θέτουμε σε κίνδυνο τα περιουσιακά τους στοιχεία. Να σεβόμαστε τα δικαιώματα τους. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε κάνει καλό στην εμπέδωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων», είπε ακόμη.

Κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις