Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Ποιοι και πώς απειλούν τον Eθελοντή που Kατήγγειλε τη ρεμούλα στον «Αλλο Ανθρωπο»


 Απειλές καταγγέλλει πως δέχεται πρώην εθελοντής του «Άλλου Ανθρώπου», ο οποίος προχώρησε σε καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την δράση του ιδρυτή και διαχειριστή της κοινωνικής κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος από την Αρχή ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που τον βάζει στο κάδρο για οικονομικές απάτες.

Όπως ισχυρίζεται εθελοντής της κοινωνικής κουζίνας ο οποίος αποκάλυψε ότι υπήρχαν έξοδα σε μπουζούκια, «απειλούν να τον σκοτώσουν» αν συνεχίσει να μιλάει.

Παράλληλα, συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την σχέση του με τον τζόγο, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με τις πηγές εσόδων του.

Οι απειλές

Υπενθυμίζεται, οτι εχθες, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», εθελοντής στον «Άλλο Άνθρωπο» και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μίλησε για την δράση της Οργάνωσης και αποκάλυψε περιστατικά που προκάλεσαν αίσθηση.


«Όταν αντίκρυσα αυτό το περιστατικό ότι ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά φοβόμουν μη συμβεί κάτι. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δε φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δράση, όχι συνέχεια όμως», αποκάλυψε μεταξύ άλλων» σημείωσε.

Μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, ο ίδιος καταγγέλλει πως άγνωστα άτομα τον κάλεσαν από απόκρυψη στο κινητό του και του είπαν ότι αν συνεχίσει να μιλάει θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Ο πρώην εθελοντής της Οργάνωσης έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία, ενώ, όπως αποκάλυψε, οι άγνωστοι που τον απειλούν τον κάλεσαν και όσο βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι «δεν καταλαβαίνει».

«Μπορεί να προστατευτεί»

«Μπορεί να προστατευτεί, υπάρχει ειδική υπηρεσία, των Εκβιαστών. Είναι μια εξιδεικευμένη υπηρεσία που μπορεί να φτάσει σε αυτόν που πήρε τηλέφωνο και τον απείλησε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η έρευνα (σ.σ. για τον ‘Άλλον Άνθρωπο’) γίνεται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν έχει εμπλακεί η αστυνομία. Όμως με αυτές τις Οργανώσεις θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένας έλεγχος από το κράτος. Το είδαμε και με την ‘Κιβωτό του Κόσμου’. Φιλανθρωπία κάνουν αυτές οι οργανώσεις και η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει ένα οργανωμένο σύστημα που γίνεται έλεγχος. Στις ΜΚΟ και τις Οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τον μανδύα της φιλανθρωπίας, υπάρχουν κάποιοι που είναι για να βγάλουν χρήματα».

Τι λέει η λέκτορας εγκληματολογίας και διευθύντρια του CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς υπάρχει μια Οργάνωση, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρακτικό, χωρίς να είναι κατοχυρωμένο, με τέτοιες δοσοληψίες χωρίς να κόβεται τίποτα. Εδώ εμάς 5 ευρώ να μας δώσουν και κόβουμε απόδειξη είσπραξης δωρεάς. Πώς γίνονταν αυτές οι δοσοληψίες τόσο καιρό και δεν είχε μιλήσει ποτέ κανένας;» σημειώνει.

Και προσθέτει:«Ό,τι γίνεται στο διαδίκτυο αφήνει συγκεκριμένα ίχνη, μπορεί να φανεί από πού έχουν γίνει δοσοληψίες, από τις συσκευές, εφόσον υπάρχει η απαραίτητη άρση. Αυτό αφορά ό,τι έχει γίνει μέσα από τραπεζικές συναλλαγές».


Το πόρισμα

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δύο συγγενικά του πρόσωπα πήραν παρανόμως τουλάχιστον 600.000 ευρώ από δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» και τις διοχέτευσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναλήψεις μετρητών.

Η Αρχή δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς του ιδιοκτήτη αλλά και συγγενικών του προσώπων.

«Συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας ‘Ο Άλλος Άνθρωπος’», αναφέρεται στο πόρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις