Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

«H πρώην σύζυγος μου υποχρέωσε τον 3χρονο γιο μας να γίνει κορίτσι» – Ο πατέρας παλεύει στα δικαστήρια


 Ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη λέει ότι η πρώην σύζυγός του ανάγκασε τον μικρό γιο τους να αλλάξει φύλο και να γίνει κορίτσι. Ο πατέρας ισχυρίζεται ότι παιδί δεν ήθελε ποτέ να αλλάξει φύλο και γι’ αυτό πήγε στα δικαστήρια με την πρώην σύζυγο του.

Ο 32χρονος, Ντένις Χάνον, που εργάζεται ως κατασκευαστής λογισμικού, είπε ότι βρισκόταν σε μία 7ετη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγο του, η οποία έληξε με εκείνον να χάνει την επιμέλεια για το δικαίωμα να αποφασίζει για τα ιατρικά θέματα του γιου του.

Όπως εξήγησε η δικαστική μάχη ξεκίνησε όταν η πρώην σύζυγός του, Έιμι Χάνον, άρχισε να πιέζει τον γιο του σε ηλικία 3 ετών να αλλάξει φύλο και έφτασε στο σημείο να τον ντύνει με κοριτσίστικα ρούχα.

Το παιδί σε ηλικία 3 ετών ντυμένο με ρούχα για κορίτσια. Στο σχολείο αποκαλούσαν το παιδί Ρούμπι Ρόουζ.
Το παιδί σε ηλικία 3 ετών ντυμένο με ρούχα για κορίτσια. Στο σχολείο αποκαλούσαν το παιδί Ρούμπι Ρόουζ. Πηγή: Dennis Hannon/ New York Post

«Ήταν ένα κορίτσι που το έλεγαν Ρούμπι»

Η γυναίκα, σύμφωνα με τον 32χρονο, του έκρυψε ότι το παιδί φορούσε ρούχα για κορίτσια. Όταν εκείνος έπαιρνε το παιδί του εκείνο ήταν ντυμένο αγόρι. «Δεν είχα καταλάβει ότι όσο ήταν υπό τη φροντίδα της μαμάς του, ήταν στην πραγματικότητα ένα κορίτσι που το έλεγαν Ρούμπι», τόνισε ο Ντένις Χάνον.

Τελικά έμαθε τι συνέβαινε όταν είδε μία ειδοποίηση από το σχολείο του γιου του, που αναφερόταν στο παιδί ως «Ρούμπι Ρόοουζ Χάνον». «Ήταν μια μονόπλευρη μετάβαση φύλου του παιδιού μου. Δεν είχα λόγο (σ.σ. σε αυτό)», σημείωσε ο 32χρονος.

Παράλληλα ανέφερε ότι η πρώην σύζυγος του είχε επισκεφθεί θεραπευτή φύλου με το παιδί τους και εκείνος συνέστησε σε ηλικία 9 ετών να λάβει θεραπεία για να μπλοκάρουν οι ορμόνες της εφηβείας.

Ο 9χρονος γιος του Ντένις Χάνον σήμερα. Ο 32χρονος ισχυρίζεται ότι το παιδί δεν επιθυμεί να είναι κορίτσι.
Ο 9χρονος γιος του Ντένις Χάνον σήμερα. Ο 32χρονος ισχυρίζεται ότι το παιδί δεν επιθυμεί να είναι κορίτσι. Πηγή: Dennis Hannon/ New York Post

«Υπάρχουν δύο όψεις σε κάθε ιστορία» λέει η μητέρα

Τελικά ο Ντένις Χάνον πήγε στο δικαστήριο το 2020 καθώς προσπαθούσε να παρέμβει στο θέμα. Θεωρεί ότι ήταν μία περιττή θεραπεία για το παιδί του. «Ο γιος μου δεν διαγνώστηκε ποτέ με δυσφορία φύλου», είπε ο 32χρονος.

Από την πλευρά της η πρώην σύζυγος του, Έιμι Χάνον δεν ήθελε να μιλήσει για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ανέφερε στην εφημερίδα New York Post ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο προσπαθεί να τα παρουσιάσει ο πρώην σύζυγο της.

«Υπάρχουν δύο όψεις σε κάθε ιστορία. Και αφού διαβάσαμε την ιστορία [Daily Mail]… ο όγκος των ψεμάτων σε αυτή την ιστορία είναι αποκρουστικός. Είναι το παιδί που είναι σημαντικό εδώ», είπε η Έιμι Χάνον.

Ο Ντένις Χάνον με τον 9χρονο γιο του.
Ο Ντένις Χάνον με τον 9χρονο γιο του. Πηγή: Dennis Hannon/ New York Post

Ο πατέρας παλεύει στα δικαστήρια

Ο 32χρονος ανέφερε ότι η δικαστική μάχη του στοίχισε περίπου 150.000 δολάρια για νομικά έξοδα. Αν και έχει δικαίωμα να βλέπει το παιδί του δεν διατηρεί πλέον δικαιώματα για τις ιατρικές αποφάσεις που το αφορούν.

«Έχασα την αποκλειστική ιατρική εξουσιοδότηση. Έχασα την επιμέλεια. Έχασα 150.000 δολάρια σε νομικά έξοδα. Αλλά έσωσα τον γιο μου», είπε ο Ντένις Χάνον.

Ένα χρόνο μετά το τέλος του δικαστικού αγώνα, λέει ότι ο 9χρονος πλέον ζει ευτυχισμένος ως αγόρι. «Ξαφνικά δεν έχει καμία επιθυμία να γίνει κορίτσι», σημείωσε ο Χάνον και πρόσθεσε ότι προσπαθεί να πάρει την επιμέλεια του παιδιού αλλά αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.

«Δεν είχε ποτέ την επιθυμία να γίνει κορίτσι. Ήταν μια αυταπάτη στην οποία τον έσπρωξε η μαμά του. Κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ τον ψυχολογικό αντίκτυπο της μετάβασης ενός παιδιού 5 ετών», είπε ο 32χρονος. Ο Ντένις Χάνον επιμένει ότι το παιδί ξεκίνησε θεραπεία πριν καν υπάρξει διάγνωση.

«Πάντα θα αγαπώ τον γιο μου, όποιος κι αν θέλει να είναι. Αλλά αυτό δεν ήταν επιλογή του. Του επιβλήθηκε», κατέληξε ο 32χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις