Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε ποιο νόμισμα θα φτάσει πρώτο στον πάτο του κουβά σε 5 δευτερόλεπτα


 Ένα καινούριο τεστ IQ έρχεται να σας δυσκολέψει. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 5 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Αυτό το τεστ IQ επιλύεται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Στο παρακάτω τεστ IQ υπάρχει μία εικόνα που δείχνει 2 κουβάδες γεμάτους με νερό. Η θερμοκρασία του νερού στον πρώτο κουβά είναι 25 βαθμοί Κελσίου, ενώ στον δεύτερο είναι 25 βαθμοί Φαρενάιτ. Αν αφήσετε να πέσει ένα νόμισμα σε κάθε κουβά, σε ποιον θα φτάσει πρώτα στον πυθμένα του; Αναλύστε προσεκτικά όλα τα δεδομένα και δώστε την απάντησή σας.

Τεστ IQ: Ποιο νόμισμα θα φτάσει πρώτο στον πάτο του κουβά – Έχετε μόλις 5 δευτερόλεπτα

Η λύση του τεστ IQ

Το νόμισμα θα φτάσει στον πυθμένα του κουβά με νερό στους 25 βαθμούς Κελσίου. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό στον 2ο κουβά έχει μετατραπεί σε πάγο, καθώς οι 25 βαθμοί Φαρενάιτ είναι περίπου -4 βαθμοί Κελσίου. Το νερό γίνεται πάγος στους 0 βαθμούς Κελσίου ή 32 βαθμούς Φαρενάιτ.

Πηγή: FOXreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις