Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

K.Λαγκάρντ: «Θα αλλάξουμε το οικονομικό σύστημα για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα»! – Προανήγγειλε απόσυρση μετρητών! - Με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή θα επιβάλουν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο


 Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι «θα αλλάξει το οικονομικό μας σύστημα λόγω της κλιματικής αλλαγής»!

Προανήγγειλε μάλιστα με έμμεσο τρόπο την απόσυρση των μετρητών «για να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα»!

Με λίγα λόγια θα δημιουργήσουν για το… καλό όλων ένα απολύτως ελεγχόμενο ψηφιακό οικονομικό σύστημα με πρόσχημα την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή.

Όπως δήλωσε η ίδια η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ

«Οι πλημμύρες οι ξηρασίες και οι πυρκαγιές πέρυσι, ήταν απλώς μια προεπισκόπηση του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Ένα θερμότερο κλίμα και η απώλεια της φύσης, αλλάζουν την οικονομία και το οικονομικό μας σύστημα.

Στην ΕΚΤ, πρέπει να κατανοήσουμε αυτή την αλλαγή για την διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και, την εκπλήρωση της εντολής σταθερότητας στις τιμές.

Με το νέο σχέδιο “κλίματος και φύσης”, εστιάζουμε στα ακόλουθα τρία πράγματα: πρώτον στην πράσινη  μετάβαση, δεύτερον στον αυξανόμενο φυσικό  αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και, τρίτον στους κινδύνους από την απώλεια της φύσης και της υποβάθμισής της.

Επίσης, θα εργαστούμε για την μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σε όλα όσα κάνουμε, από τα τραπεζογραμμάτια, μέχρι τον τρόπο επιτήρησης των τραπεζών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις