Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Nέο «στοπ» στη αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία από την Βουλή των Αντιπροσώπων «H χώρα έχει επείγον πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση» είπε ο πρόεδρος του σώματος Μάικ Τζόνσον


 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον κατέστησε σαφές ότι το σώμα δεν θα εγκρίνει ως έχει το σχέδιο νόμου που διαπραγματεύθηκαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία και το οποίο έχει ως βάση την χορήγηση νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 60 δισεκ. δολαρίων.

Περιελάμβανε και βοήθεια ύψους 20 δισ. δολαρίων προς το Ισραήλ.

«Το σχέδιο νόμου για τη βοήθεια σε ξένες χώρες σιωπά για το πιο επείγον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Τζόνσον σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, αναφερόμενος στην μεταναστευτική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ/Μεξικού.

Το νομοσχέδιο της Γερουσίας προβλέπει επιπρόσθετες δαπάνες 95 δισεκ. δολαρίων, με τη μερίδα του λέοντος να προορίζεται για την υποστήριξη του στρατού της Ουκρανίας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν για να συναινέσουν στην χορήγηση νέας βοήθειας στο Κίεβο να σκληρύνει πολύ η πολιτική των ΗΠΑ όσον αφορά τη μετανάστευση και το άσυλο και να δοθούν χρήματα για την προστασία των συνόρων.

Και, «απούσης οποιασδήποτε τροποποίησης» από πλευράς Γερουσίας ως προς το ζήτημα αυτό, «η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει να εργάζεται ιδία βουλήσει για αυτά τα σημαντικά ζητήματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Τζόνσον στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις