Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Oι αγρότες «Zεσταίνουν τις Mηχανές» των τρακτέρ τους για το συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα


 «Ζεσταίνουν τις μηχανές» των τρακτέρ τους οι αγρότες, οι οποίοι σκληραίνουν τις κινητοποιήσεις τους. Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ώστε την Τρίτη, αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας να βρεθούν -μαζί με τα μηχανήματά τους- στην Αθήνα για να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο. Την ίδια ώρα, όσοι δεν θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων, λιμανιών και δημοσίων κτιρίων.

Με το Μαξίμου να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω παροχές, οι αγρότες δηλώνουν απογοητευμένοι που δεν ικανοποιήθηκαν όλα τους τα αιτήματα καθώς θεωρούν ότι θα μπορούσαν να ενισχυθούν περισσότερο στο κομμάτι του κόστους παραγωγής, δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έκανε σαφές ότι χθες «μετά την προχθεσινή δίκαιη και ολοκληρωμένη πρόταση του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των αγροτών σε συνέχεια των όσων εξαγγέλθηκαν και τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα παρερμηνείας. Προφανώς θα υλοποιήσει όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Μεγάλη σημασία έχει η συνέπεια έργων και λόγων».

Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, με εκπροσώπους των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων. Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από το πέρασμα του «Ντάνιελ». Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει 15 εκατ. ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των οργανισμών, ωστόσο, στο αίτημα προς τους 53 ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας για καταγραφή των άμεσων ζημιών, ανταποκρίθηκαν με πλήρεις φακέλους μόλις τέσσερις (ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας, Θεσσαλιώτιδας, Τιτανίου και Σελλάνων), τέσσερις (Ενιπέα Φαρσάλων, Αγίας Σοφίας, Ταουσάνης και Κρανέας) έχουν καταθέσει ημιτελείς φακέλους, ενώ επτά ακόμη ΤΟΕΒ (Πηνειού, Κάρλας, Ζάρκου Τρικάλων, Φήκης Τρικάλων, Κλοκοτού, Φωτάδας Τρικάλων και Στροφίλου Αγίου Βλασίου Μαγνησίας) έχουν στείλει αιτήματα για χρηματοδότηση, χωρίς όμως την απαιτούμενη τεκμηρίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις