Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Tέσσερις Hμέρες σκοπεύουν να παραμείνουν με τα τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος

 


Τέσσερα εικοσιτετράωρα θα ζητήσουν να παραμείνουν στην Αθήνα και στην πλατεία Συντάγματος με τα τρακτέρ τους οι αγρότες, μετά την απόφαση για συλλαλητήριο την προσεχή Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου.

Η παναγροτική σύσκεψη έστειλε το μήνυμα σε όλα τα μπλόκα της ελληνικής επικράτειας ότι ο αγώνας όχι μόνο δεν αποκλιμακώνεται, αλλά συνεχίζεται και αυτή τη φορά, ακόμη πιο δυναμικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr οι αγρότες αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση την Παρασκευή είτε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είτε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να γνωστοποιήσουν το σχέδιό τους για το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για κινητοποίηση με μεγάλο αριθμό αγροτικών μηχανημάτων και η επαφή με τις αρμόδιες Αρχές εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεννόησης και της αποφυγής ζητημάτων -ιδίως κυκλοφοριακών- που θα ανακύψουν από τη μαζική μετακίνηση αγροτών από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αγρότες σκοπεύουν να παραμείνουν τέσσερις ημέρες στην Αθήνα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και αμέσως μετά να επιστρέψουν στα μπλόκα τους, οπότε και θα προχωρήσουν σε νέα σύσκεψη για το πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της προσεχούς Τρίτης 20 Φεβρουαρίου. Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Κλείσιμο τελωνείων – λιμανιών – συνόρων παράλληλα με το συλλαλητήριο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αποφασίστηκαν και παράλληλες δράσεις με την ημέρα του συλλαλητηρίου με κλείσιμο τελωνείων – λιμανιών – συνόρων από αγρότες απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στην Αθήνα. Ενδεικτικά, στον Έβρο προσανατολίζονται στο κλείσιμο του τελωνείου την Τρίτη, ενώ ως τότε θεωρούνται σχεδόν βέβαιοι και οι καθημερινοί αποκλεισμοί και στα υπόλοιπα μπλόκα που δεν θα λάβουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις