Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

10 έξυπνοι τρόποι για να ξεπεράσεις γρήγορα τον πρώην μετά τον χωρισμό


 Ο Πάολο Κοέλιο είχε πει πως «μία κρίση μπορεί να μας αποκαλύψει το μεγαλείο της ζωής», κάτι που είναι δύσκολο να καταλάβεις όταν η καρδιά σου πονάει. Ανεξάρτητα από το τίνος ήταν η απόφαση για τον χωρισμό, μετά από αυτόν είναι η ώρα να ρωτήσεις τον εαυτό σου «τι θέλω;». Ένας χωρισμός είναι ευκαιρία για αναστοχασμό, αυτοβελτίωση και αγάπη για τον εαυτό σου. 10 έξυπνοι τρόποι θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε το τοπίο και να προχωρήσετε μπροστά.

10 έξυπνοι τρόποι για να τον ξεπεράσεις

  • Καθάρισε το σπίτι και το μυαλό σου
  • Κινήσου
  • Μακριά από τα social media
  • Άκου χαρούμενη μουσική
  • Κάνε μία λίστα με τα ελαττώματα του πρώην
  • Μείνε μακριά απ’ την οικογένεια και τους φίλους του
  • Ανακάλυψε νέα μέρη να βγαίνεις
  • Υιοθέτησε καινούργια νοοτροπία στις γνωριμίες
  • Μην βλέπεις λυπητερές ταινίες
  • Διάγραψέ τον από τις επαφές σου

Πώς 10 κινήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να τον ξεπεράσεις

Καθάρισε το σπίτι και το μυαλό σου

Πέταξε από το σπίτι ό,τι έχει αφήσει πίσω, καθάρισε τον χώρο σου και απαλλάξου από οτιδήποτε θυμίζει την παρουσία του εκεί. Αφού καθαρίσεις τον χώρο σου, αναβάθμισέ τον: βάψε με ένα καινούργιο χρώμα, ή αγόρασε τον καναπέ που κοιτούσες τόσον καιρό. Κάνε το σπίτι σου όμορφο και χαρούμενο, μεταμόρφωσέ το σ’ ένα χώρο όπου θα χαίρεσαι να ζεις.

Κινήσου

Ο καλύτερος τρόπος να ξεχάσεις τον πρώην σου είναι να ξεκινήσεις νέες δραστηριότητες. Ανάλαβε μία νέα πρωτοβουλία  στη δουλειά, πήγαινε το ταξίδι που πάντα ήθελες, αφιέρωσε χρόνο με φίλους, βγες έξω, βελτίωσε το σώμα σου, κάνε εθελοντισμό. Να θυμάσαι ότι είχες μία κανονική ζωή πριν τον γνωρίσεις και τίποτα δεν σ’ εμποδίζει να έχεις μία καλύτερη ζωή μετά τον χωρισμό. Φρόντισε τον εαυτό σου και γίνε η καλύτερη εκδοχή του.

Μακριά από τα social media  

Το πιο επώδυνο πράγμα που μπορείς να κάνεις μετά από έναν χωρισμό, είναι να ξεγελαστείς από τον ψεύτικο κόσμο των social media. Με το να παρακολουθείς το προφίλ του, βλέπεις αυτό που πιστεύεις: ότι εκείνος περνά ιδανικά. Σταμάτα να κοιτάς τις φωτογραφίες που ανεβάζει με νέα πρόσωπα που δεν  ξέρεις. Διάγραψέ τον αμέσως. Κυρίως, σταμάτα να βασανίζεις τον εαυτό σου παρακολουθώντας τι ανεβάζει στα social media, όπου οι άνθρωποι ανεβάζουν μόνο όσα θέλουν να κάνουν τους άλλους να πιστεύουν.

Άκου χαρούμενη μουσική

Η λυπητερή μουσική και τα τραγούδια χωρισμού σε κάνουν να νιώθεις ακόμη χειρότερα. Διάλεξε χαρούμενες μελωδίες που θ’ ανεβάσουν τη διάθεσή σου.

Κάνε μία λίστα με τα ελαττώματα του πρώην

Ένα είναι βέβαιο: ο πρώην σου δεν είναι τέλειος. Αν αποφάσισε να μην είναι μαζί σου, σίγουρα θα έχει τα θέματά του. Γράψε όλα του τα ελαττώματά  χωρίς να κρύβεσαι απ’ τον εαυτό σου. Οι κακίες επιτρέπονται.

Μείνε μακριά απ’ την οικογένεια και τους φίλους του

Ένα από τα συνηθισμένα λάθη των γυναικών μετά τον χωρισμό είναι ότι έρχονται πιο κοντά με τους φίλους και την οικογένεια του πρώην τους. Μην ξεχνάς ότι είναι δικοί του φίλοι, όχι δικοί σου. Ακόμη και αν έφταιγε εκείνος, οι φίλοι του θα πάρουν το μέρος του, γιατί η σχέση τους μαζί του είναι μόνιμη. Άλλωστε, το ίδιο θα έκανες και εσύ με μία φίλη σου.

Ανακάλυψε νέα μέρη να βγαίνεις

Σταμάτα να πηγαίνεις στο μπαράκι που πηγαίνατε πάντα μαζί. Έστω για λίγο καιρό. Υπάρχουν αμέτρητες εναλλακτικές. Ανακάλυψε νέα μέρη και φτιάξε καινούργιες αναμνήσεις με νέους ανθρώπους.

Υιοθέτησε καινούργια νοοτροπία στις γνωριμίες

Πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο της ερωτικής σου ζωής-ακόμη και αν χρειαστείς τη βοήθεια ενός ειδικού. Ένας ειδικός μπορεί να σε βοηθήσει ν’ ανακαλύψεις τα  δυσλειτουργικά μοτίβα του παρελθόντος και να σπάσεις τον φαύλο κύκλο. Δοκίμασε και τις εφαρμογές dating-πλέον η νοοτροπία σχετικά με το online dating έχει αλλάξει. Περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανοί κάνουν γνωριμίες μέσω εφαρμογών και το 44% των ενήλικων Αμερικανών είναι μόνοι τους.

Με απλά λόγια, 100 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι μόνοι τους! Άρα το επιχείρημα «δεν βρίσκω κανέναν να μου ταιριάζει», με βεβαιότητα δεν ισχύει. Αν πάλι δεν είσαι έτοιμη για σοβαρή δέσμευση, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά πρέπει να εξακολουθήσεις να κάνεις γνωριμίες. Η διαδικασία των γνωριμιών θα σε βοηθήσει ν’ ανακαλύψεις τον εαυτό σου και σε φέρνει πιο κοντά στο ενδεχόμενο να γνωρίσεις τον επόμενο σύντροφό σου.

Μην βλέπεις λυπητερές  ταινίες

Το «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», το «Ημερολόγιο», δεν είναι οι κατάλληλες ταινίες να δες μετά από έναν χωρισμό. Οι λυπητερές ταινίες θα σε κάνουν να νιώθεις ακόμη χειρότερα από ό,τι ήδη αισθάνεσαι. Διάλεξε πιο χαρούμενες ταινίες στο Netflix και φρόντισε να χαρείς την εργένικη ζωή σου.

Διάγραψέ τον από τις επαφές σου

Η απόφαση να τον διαγράψεις πονάει, επειδή είναι μία μόνιμη κίνηση. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα. Απ’ τη στιγμή που θα διαγράψετε τον αριθμό του, θ’ αποφύγετε στείλετε το απαγορευτικό μήνυμα όπου θα του λέτε ότι σας λείπει, ή να τον πάρετε τηλέφωνο και τον κίνδυνο να μην σας απαντήσει ποτέ.

Όσο και αν προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι «δεν ήταν κάτι τόσο σοβαρό», μέσα σας ξέρετε καλά ότι δεν πρέπει να επικοινωνήσετε. Είναι ένα από τα χειρότερα συναισθήματα και ο ασφαλέστερος τρόπος ν’ αποφύγετε τη λάθος κίνηση, είναι να σβήσετε τον αριθμό του. Όσο πιο γρήγορα τον ξεπεράσετε, τόσο καλύτερα ο χρόνος θα κάνει τη δουλειά του και θα μπορέσετε να συναντήσετε τον έρωτα στο πρόσωπο του επόμενου συντρόφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις