Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Έρχεται η μεγάλη Kατάρρευση του μετώπου!! Zελένσκι: «Οι Ρώσοι θα μπουν στις μεγάλες πόλεις» - Μέρα με τη μέρα ο ρωσικός στρατός προχωράει και ένα «κλικ» δυτικότερα.


 Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα ότι εάν η Ουκρανία δεν λάβει την υποσχεθείσα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, η οποία έχει μπλοκαριστεί λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο, οι ένοπλες δυνάμεις της θα πρέπει να οπισθοχωρήσουν “με μικρά βήματα”.

«Εάν δεν υπάρχει αμερικανική υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αεροπορική άμυνα, δεν έχουμε πυραύλους Patriot, ούτε παρεμβολές για ηλεκτρονικό πόλεμο, ούτε βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών“, δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post.

“Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε πίσω, θα υποχωρήσουμε, βήμα βήμα, με μικρά βήματα”, δήλωσε. “Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μην υποχωρήσουμε”.

Για να περιγράψει τη στρατιωτική κατάσταση, ο Ζελένσκι πήρε ένα φύλλο χαρτιού και σχεδίασε ένα απλό διάγραμμα της ζώνης μάχης.

«Αν χρειάζεστε 8.000 φυσίγγια την ημέρα για να υπερασπιστείτε την πρώτη γραμμή, αλλά έχετε μόνο, για παράδειγμα, 2.000 φυσίγγια, πρέπει να κάνετε λιγότερα πράγματα», εξήγησε.

«ΠωςΦυσικά να υποχωρήσειςΘα κάνεις την πρώτη γραμμή πιο μικρή. Αν διασπαστεί κι αυτή η γραμμή, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να μπουν στις μεγάλες πόλεις.

Εάν δεν κάνετε βήματα προς τα εμπρός για να προετοιμάσετε μια άλλη αντεπίθεση, η Ρωσία θα πάρει τον έλεγχο. Αυτό μάθαμε σε αυτόν τον πόλεμο: Αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνει η Ρωσία».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις