Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Kωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δεν είστε εισαγγελέας» – «Μην ωρύεστε»

 


Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή όταν στο βήμα της Ολομέλειας πήγε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας της η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να σχολιάζει τις κινήσεις του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. «Κουνάτε το κεφάλι. Σε λίγο περιμένω να σηκωθείτε και να κουνήσετε και το δάχτυλο», είπε προς τον πρώην υπουργό η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αυτή η φράση έκανε έξω φρενών τους βουλευτές της ΝΔ που άρχισαν να διαμαρτύρονται από τα έδρανα. Άμεσα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης που καθόταν στα υπουργικά έδρανα άρχισε να φωνάζει προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: «Μην μας κάνετε παρατηρήσεις. Δεν είστε εισαγγελέας. Είστε πολιτικός κυρία μου».

Ο προεδρεύων της Βουλής, Θανάσης Μπούρας είπε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν είμαστε σε δικαστήριο. Μην προκαλείτε τους βουλευτές».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Γεωργιάδη μην ωρύεστε. Πως είπατε;

Στη συνέχεια είπε προς τον Θανάση Μπούρα: «Κύριε πρόεδρε εκτίθεστε».

Θανάσης Μπούρας: Δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Αλλά δεν θα ακολουθήσω την συμπεριφορά την δική σας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σε αυτή την οχλαγωγία και τις ύβρεις λέτε να μην παρεμβαίνω εγώ; Εσείς πρέπει να παρέμβετε κύριε πρόεδρε. (…) Αισθάνεστε κατηγορούμενοι γι’ αυτό με βλέπετε ως εισαγγελέα.

Θανάσης Μπούρας: Θα συνεχίσετε. Εδώ δεν έχουμε ούτε κατηγορούμενους ούτε μάρτυρες. Παρακαλώ συνεχίστε. Έχουμε και αντοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις