Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Άναψε «φωτιές» στην Kυβέρνηση ο Κ.Α.Καραμανλής με την απόφαση το να θέσει εαυτόν στην διάθεση της Δικαιοσύνης - Τα σκοτεινά σημεία της σφαγής των Τεμπών που προκαλούν ανησυχίες στο Μαξίμου

 


Σε πολύ δύσκολη θέση έφερε χθες ο Κ.Α.Καραμανλής την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την δέσμευση του να θέσει εαυτόν στην διάθεσή της δικαιοσύνης αναφορικά με την σφαγή των Τεμπών καθώς άλλη στάση του είχε ζητηθεί να κρατήσει.

Είναι σαφές πως η γραμμή που ακολουθήθηκε υπαγορεύτηκε από τον πρώην πρωθυπουργό και ξάδελφό του Κ.Καραμανλή, που τον πιέζει να “καθαρίσει” το όνομά της οικογένειας.

Μόνο που για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εκτεθεί το μέγαρο Μαξίμου.

Ακριβώς επειδή ο πρώην υπουργός αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις οδηγίες του Μαξίμου, ανησυχούν στην κυβέρνηση για το τι ακριβώς θα καταθέσει εάν κληθεί από την Δικαιοσύνη.

Ξέρουν επίσης ότι μία προανακριτική είναι πλέον ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο και επειδή πολλά πράγματα θα ακουστούν δημόσια και δεν γνωρίζουν τι θα πει και τι θα δηλώσει ο πρώην υπουργός, ανησυχούν πολύ σοβαρά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Τα Τέμπη έχουν συγκεντρώσει πολλές σκοτεινές πτυχές από αυτές που όχι μόνο ρίχνουν κυβερνήσεις αλλά στέλνουν και κόσμο στην φυλακή.

Μέσα σε όλα αυτά για τα οποία απαιτείται να ριχτεί άπλετο φως, δηλαδή στην ύπαρξη λαθραίου τολουολίου και ξυλολίου στην εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική σκοτώνοντας 57 άτομα εν μέσω πολλαπλών εκρήξεων, στην αναζήτηση των χαμένων βαγονιών και στο βιαστικό μπάζωμα του χώρου της σφαγής των Τεμπών, έρχεται να προστεθεί το ζήτημα του «μονταρίσματος», δηλαδή της χάλκευσης των καταγεγραμμένων συνομιλιών το σταθμαρχών εκείνη την αποφράδα νύχτα.

Και αυτό γιατί ακόμα και στην μονταζιέρα εμπλέκεται ένας περίεργος θάνατος από τροχαίο του τότε διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Κ. Χρυσάγη (που σκοτώθηκε στις 27/3/23), o οποίος όλως τυχαίως είναι ο άνθρωπος ο οποίος παρέδωσε τα USB με τις συνομιλίες των σταθμαρχών στις αρχές.

Μάλιστα ο ίδιος είχε καταγράψει γραπτώς τις συνομιλίες αυτές. Είναι πολλά που πρέπει να διερευνηθούν και η απόφαση Καραμανλή να μιλήσει στην δικαιοσύνη είναι φυσιολογικό να «ανάβει» φωτιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις