Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

KYΠΡΟΣ - Πέντε βάρκες με ΛΑΘΡΟμετανάστες ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο


 Πέντε βάρκες με πάνω από 200 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, που φαίνεται να ξεκίνησαν από τις ακτές του Λιβάνου, εντοπίστηκαν γύρω στο μεσημέρι από τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, να βρίσκονται ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τις δύο πρώτες βάρκες προσέγγισαν άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Σε αυτές διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν περίπου 20 – 25 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλειαμε άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι, όπου άρχισε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άλλες τρεις βάρκες βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της Δημοκρατίας ανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Στις άλλες δύο βάρκες επιβαίνουν επίσης 20 – 25 μετανάστες ενώ στην πέμπτη βάρκα επιβαίνουν πέραν των 150 ατόμων.

Οι ΛΑΘΡΟμετανάστες, μεταξύ των οποίων άνδρες, γυναίκες και παιδιά, φέρεται να είναι από τη Συρία και ξεκίνησαν από τα παράλια του Λιβάνου μόλις βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες.

Με την άφιξη των ΛΑΘΡΟμεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο γίνεται η καταγραφή των στοιχείων τους και στην συνέχεια θα οδηγηθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας ΛΑΘΡΟΜεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις